sandomingo napisał(a):

Bardzo trudno Skowronka obiektywnie ocenić. Gra drużyny po przerwie wirusowej słabiuteńka ale całościowo, od momentu przyjścia to na dzień dzisiejszy zrobił dobrą robotę, patrząc na tabelę.
W lutym ja i pewnie większość z tu piszących widziała w nim trenera na kolejne sezony, teraz....mimo wszystko trudno powiedzieć.
Moim zdaniem facet myśli ale czasami aż za dużo.
Jeżeli utrzyma drużynę to Kuba zdecyduje, co z nim dalej. Akurat jesteśmy w tej wyjątkowej sytuacji, że jeden ze współwłaścicieli jest w szatni na co dzień z drużyną a przy okazji ma takie doświadczenie, że potrafi ocenić czy Skowronek się nadaje czy nie.
|
Mam dokladnie to samo wrazenie
Zreszta to w ogole chyba aktualnie cecha młodych trenerów w Polsce. Naobserwowali sie Nagelsmanna, Tuchela czy inego Pochettino i wszyscy chca byc nowoczesni, elastycznie zmieniac ustawienia, plynnie przechodzic miedzy róznymi stylami gry wczasie meczu
I fajnie, tylko brakuje mi tu dostosowania sie do sytuacji i potencjalu zespołu. Bo tamci wybieraja i selekcjonuja graczy za miliony E a my chcemy z Klemenza robic wahadlowego

Ergo uważam, zeSkowronek powinien zostac oceniony dopiero po koncu sezonu aczkolwiek poki co licze ze wyciaga wnioski ze swojej pracy i przez to jestem za tym, zeby został na kolejne rozgrywki
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"