Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2020, 21:53
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Ale skąd wiesz co on zrobi jutro? To że ma 17 lat nie oznacza że ma potencjał. Wy ciągle o tym wieku... A to za mało

Ja zresztą nie lubię takiego ryzyka i podejścia że lepiej poczekać i niech się ogrywa. A nie daj Boże dozna poważnie kontuzji łub obniży loty. Ja jestem zdania że trzeba wykorzystywać szansę od razu. Jak ktoś daje to brać . Już teraz. Tym bardziej że Wiśle wiatr wieje w oczy i ma niefarta w wielu sprawach.

Jakby Wisła miała unormowaną sytuację finansową, dobre wyniki sportowe to i mogła być zaczekać z transferem Buksy. Ale tak nie jest

Oczywiście że Buksa coś tam potrafi ale według mnie pisanie o 5 milionach euro to fantastyka. Przekonamy się niebawem kto miał rację
Ja też uważam że jak ktoś daje kasę teraz dużą to należy brać. Natomiast napisałem czym kierują się menadżerowie którzy oglądają i kupują młodych piłkarzy z Polski. Oni nie patrzą na tu i teraz ale na to czy jest szansa (duża szansa) że piłkarz się rozwinie na Zachodzie. Tak, jest zawsze ryzyko ze nie. Ale na tym polega biznes. Jest trochę tak jak z draftem NBA. Masz nr 5 i musisz wybrać jak najlepiej. Nie zawsze nawet tak wysoki numer daje gwarancję że nie wtopisz. Ale po to opłacasz specjalistów (scoutów itd) żeby minimalizować ryzyko.

Od dawna pisałem na forum, że szkolenie / wylawianie z niższych lig młodych zdolny i odsprzedawanie ich z zyskiem to najszybsza droga zeby się odkuć finansowo i pospłacać stare długi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując