aNouc napisał(a):

To byłby największy armagedon w historii Wisły w 21 wieku
Przecież wszędzie czytamy że Buksa pobije transfery rekord Ekstraklasy, a gdyby odszedł za darmo, to nie chciałbym byc w skórze właścicieli Wisły. Oni wiedzą że muszą go sprzedać jak najszybciej bo Wisła nie wydoli finansowo, ale jakby odszedł za darmo.. ja pie..
Na dziś Buksa jest rezerwowym zawodnikiem, nie jest mocnym ogniwem zespołu, nie ciągnie Wisły do przodu. Ja myślę, że niektórzy za dużo wymagają.. a poza tym jego umowa zaraz się kończy i tutaj może być ciekawie
Nie wierzę że ktoś da za niego 5 mln euro. Jak dadzą ponad 3 mln euro to Królewski osobiście go zawiezie na rowerze do klubu pozyskujacego.
|
Nie ma znaczenie kim na DZISIAJ jest Buksa dla zagranicznych klubów. Ważny jest potencjał który ma. Ważne jest to co będzie JUTRO. Dlatego za młode polskie drewno są dobre ceny, bo nikt nie kupuje gotowych "wyrobów" a młode kłody drewna do obróbki. To odnosi się do młodych piłkarzy z naszej ligi.
Jest tak dlatego że nasza liga jest bardzo słaba i nikt (prawie nikt) z Zachodu nie przyjezdrza do Polski po gotowych ukształtowanych piłkarzy, ale po dobry "surowiec".
Dlatego NIE MA ZNACZENIA dla menadżerów czy Buksa jest na DZIŚ ważnym ogniwem. Ważny jest potecnjał który ma. Oczywiście im lepiej ograny taki młody, tym lepiej. Ale tu nikt nie kupuje za taką kasę jak juz napisałem gotowych piłkarzy. Kupuje się "przyszłość" i "nadzieje" że dany piłkarz rozwinie się odpowiednio już tam na Zachodzie.