Cytat:
Statystycznie do TOP8 potrzeba 43 punktów po 30 kolejkach. Jak jesteś w stanie przeliczyć wszystkie mecze w pozostałych 8 kolejkach i udowodnić, że wystarczy mniej to powodzenia.
Tylko by udowodnić to trzeba pokazać, że nie ma żadnego przypadku, gdzie potrzeba więcej. A to co robisz to są pojedyncze przypadki i to optymistyczne dla nas.
Edit: pobawiłem się twoim linkiem i da się ustawić ligę, że 47 punktów nie musi dać nam top8
|
Czyli te 43 punkty tak naprawdę nic nie znaczą. Może być tak, że przy 47 punktach nie awansujemy do 8, a może byc tak, że przy 38 punktach będziemy miec ósme miejsce...
Dlatego mnie irytuje te powtarzanie tych magicznych "43 punktów" skoro one nic nie mówią...
Kartherop napisał(a):
Już teraz top 7 zespołów ma 34 punkty.
Przy pierwszym wariancie na 8 mamy szansę, przy dobrym ułożeniu wyników, przy drugim w zasadzie szanse są czysto iluzoryczne. 40 i mniej punktow, nie da w tym sezonie 8. (Na 99%).
To moje subiektywne odczucie/przeczucie .
|
Nie ma znaczenia, ile punktów na 7. drużyna tylko ósma. To raz.
Dwa, dla mnie drużynę 8 i 9 czyli Płock i Jaga są w kryzysie i nie będą punktować "statystycznie". Wisła Płock w ostatnich 9 meczach wygrała tylko raz. Jaga podobnie, a przed nią mega trudny terminarz - na osiem spotkań, sześć to drużyny z TOP6 walczące o puchary.
A jeśli miejsce w ósemce nie zajmiemy po 30 kolejce, to ja bym bardzo się naszą pozycją nie przejmował. Wszak, o wszystkim będzie decydować dodatkowych siedem spotkań...