Wyświetl pojedynczy post
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2020, 09:42
Cytat:
Statystycznie do TOP8 potrzeba 43 punktów po 30 kolejkach. Jak jesteś w stanie przeliczyć wszystkie mecze w pozostałych 8 kolejkach i udowodnić, że wystarczy mniej to powodzenia.
Tylko by udowodnić to trzeba pokazać, że nie ma żadnego przypadku, gdzie potrzeba więcej. A to co robisz to są pojedyncze przypadki i to optymistyczne dla nas.

Edit: pobawiłem się twoim linkiem i da się ustawić ligę, że 47 punktów nie musi dać nam top8
Czyli te 43 punkty tak naprawdę nic nie znaczą. Może być tak, że przy 47 punktach nie awansujemy do 8, a może byc tak, że przy 38 punktach będziemy miec ósme miejsce...

Dlatego mnie irytuje te powtarzanie tych magicznych "43 punktów" skoro one nic nie mówią...

Kartherop napisał(a):
Już teraz top 7 zespołów ma 34 punkty.

Przy pierwszym wariancie na 8 mamy szansę, przy dobrym ułożeniu wyników, przy drugim w zasadzie szanse są czysto iluzoryczne. 40 i mniej punktow, nie da w tym sezonie 8. (Na 99%).
To moje subiektywne odczucie/przeczucie .
Nie ma znaczenia, ile punktów na 7. drużyna tylko ósma. To raz.

Dwa, dla mnie drużynę 8 i 9 czyli Płock i Jaga są w kryzysie i nie będą punktować "statystycznie". Wisła Płock w ostatnich 9 meczach wygrała tylko raz. Jaga podobnie, a przed nią mega trudny terminarz - na osiem spotkań, sześć to drużyny z TOP6 walczące o puchary.

A jeśli miejsce w ósemce nie zajmiemy po 30 kolejce, to ja bym bardzo się naszą pozycją nie przejmował. Wszak, o wszystkim będzie decydować dodatkowych siedem spotkań...
Ddf
Odpowiedz cytując