Konrad. napisał(a):

No a nie jest tak?
Trio nie jest zainteresowane przejęciem innych sekcji. Fakt.
TS nie jest zainteresowany przejęciem piłki. To już nie fakt, a opinia, ale mają świadomość, że sami tego pociągną. Gdyby było inaczej to pewnie by zastawili kolejną działkę, wzięli kredyt i podziękowali trójce za współpracę...
Co do pięknych słów o jednej Wiśle - to mi też się takie rzeczy marzyły, nawet kolejne sekcje oczyma wyobraźni widziałem. Faktem jednak jest, że dla 99% kibiców Wisły - Wisła to piłka. Wystarczy spojrzeć na frekwencję 16 drużyny ekstrasklasy i porównać z koszykarska europejską potęgą sprzed kilku lat. O innych sekcjach nie wspomnę...
Także zamiast pisać o tym, że wszystkie sekcje są "tak samo ważne", radzę takim osobom to udownić i kupić karnet na siatkarki, koszykarzy, koszykarki... Bo na większości zawodów, wstęp jest za darmo, a ludzi kilkudziesięciu na trybunach...
|
Idac tym tokiem rozumowania, proponuje zlikwidowac wszystkie dyscypliny na igrzyskach i grac tylko w pilke. To co dla ciebie nie jest wazne dla drugiego juz tak, wazne tez jest dla rodzicow dzieciakow trenujacych w roznych sekcjach jedynego wielosekcyjnego klubu w Krakowie.
Nawet niech bedzie 99.9% kibicow Wisly to pilka, to oczywiste patrzac na popularniosc dyscyplin. Jednak tak jak wspomnialem sa tez inni luidzie co lubia tylko np. Judo
Zawodnicy innych sekcji to nie Wislacy gorszego sortu. Wszyscy reprezuntuja z duma Biala Gwiazde.
Na koszykarki mam karnet . Akcja Dorzuc do kosza
Ps.
Ja nigdzie nie napisalem ze pilka ma zostac w TS. To oczywiste, ze Towarzystwo nie ma takich mozliwosci aby utrzymac sekcje. Jedna Wisla to nie polaczenie a symbioza w ktorej powinny zyc dwa podmioty. Obie strony maja swoje racje , sluszne i mniej sluszne ale swoje.