Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2019, 00:17
MaLk - opieram się na słowach Wisłockiego sprzed kilku dni, który stwierdził, że decyzji jeszcze nie otrzymali, a od tego czasu nie widziałem nic oficjalnego z akademii (dlatego napisałem "mimo docierających sygnałów"). I jeszcze raz się powtórzę - dla mnie niedopilnowanie tego tematu jest bardzo słabe.

Czaro - nie bardzo rozumiem co masz na myśli w pierwszym zdaniu. O jakich ludziach piszesz, z którymi działacze współpracują (LMM?)? Których zadań TS nie wykonuje?

Jeśli chodzi o szkolenie, to TS całą AP chce oddać pod skrzydła SA. Chcą zostawić szkółkę piłkarską (odrębny podmiot od AP, dzieciaki w wieku 7-12 lat) i zostać klubem partnerskim Wisły SA (to dość istotne choćby w kwestii budowy boiska, na którą TS otrzymał dofinansowanie z ministerstwa). Nowy zarząd TS działa od czerwca tego roku. W kwestii pomocy nie pisałem o tym konkretnym wniosku (gwiazdka), bo takie coś powinien przygotować pracownik klubu (to nie jest czarna magia).

Członkiem TS może stać się każdy z nas, a wśród nas jest naprawdę wiele osób, które osiągają sukcesy, mają odpowiednie kwalifikacje. Gdyby się dobrze postarać, to takie osoby z naszego "nadania" mogłyby wejść do zarządu. Wiem, że to proces i nie stanie się z dnia na dzień, ale jest to możliwe. Czy jest tyle osób, które chciałyby się zaangażować, to już inna sprawa.
Odpowiedz cytując