|
Nie, nie spodziewałem się. Mimo wszystko spodziewałem się, że będzie lepiej wyglądał pod względem technicznym - tutaj jestem trochę zawiedziony. Mam nadzieję, że to kwestia nabrania ogrania i pewności siebie.
Z drugiej strony często Kuba próbuje akcji w stylu starego Kuby, gdzie dynamika była kluczem - wypuszczenie piłki, dynamiczne wejście, wyprzedzenie obrońcy czy piłka na jego obieg i bardzo często brakuje mu tych parudziesięciu centymetrów odległości na końcu. Albo sobie za daleko tą piłkę rzuca, albo rzuca tak jak kiedyś to robił i nie daje rady. Było takich sytuacji z 4-5. Mam nadzieję, że nad tym popracuje i to poprawi w jakiś sposób.
Generalnie mocno mu kibicuję i trzymam kciuki. Nie zamierzam go jakoś przesadnie krytykować, raczej staram się obiektywnie pisać o jego formie.
Moim zdaniem jest w stanie grać po prostu lepiej. Potrzebuje czasu, tak jak cała drużyna.
/edit : do master17 :
Nie chce mi się polemizować z gościem co nawet nie może dobrnąć do końca wypowiedzi. Przecież nikt nie wymaga od Kuby 'ładowania bram za bramą i asysty za asystą' - sam napisałem, że potrzebuje czasu. Co nie zmienia faktu, że krytykowany tu często i gęsto Rafał Boguski dawał ostatnimi czasy więcej argumentów z przodu. Po prostu Kuba na razie zawodzi. Nie przykładając do niego miarki gwiazdy ligi, a zwykłą miarkę ligowca.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.03.2019 o godz. 23:12.
|