Wyświetl pojedynczy post
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2019, 15:04
Boracik86 napisał(a):Wyświetl post
Cracovia w formie. Derby będą ciężkie, a nie mamy żadnego bramkostrzelnego zawodnika, który by nam dupę uratował przy słabej grze. Ja bym raczej remis stawiał. Zagłębie również wygląda dobrze, a że mecz będzie na wyjeździe to może być ciężko. Do tego meczu zostało przynajmniej jeszcze trochę czasu. Będzie ciężko, przy takiej grze jak obecnie. Miejmy nadzieję, że do meczu z Pogonią zyskamy trochę w zgraniu, dokładności i "świeżości".
Cracovia TERAZ w formie, ale za miesiąc to może być w formie jak z początku sezonu więc nie ma co jeszcze rokować meczu w marcu.

Natomiast ja również uważam, że o 8 będzie mega ciężko. Tak jak pisałem w wątku meczowym. Jest już niemal pewne, że w 8 zagra Lechia Legia Jaga. Miejsca 4-10 bardzo blisko siebie i walczą o pozostałe 5 miejsc. Czyli mamy 7 drużyn i tak patrzę przed kim mielibyśmy być. I niestety wychodzi mi na to, że jednak jesteśmy najsłabszą personalnie ekipą z całego towarzystwa i jeśli nic się nie zmieni kadrowo, to raczej obejdziemy się smakiem. Mamy bardzo wąską kadrę, dojdą kartki, kontuzje...

No nic z każdym tygodniem będziemy mądrzejsi i na ten weekend najlepsze wyniki dla Wisełki moim zdaniem to:

Arka - Piast - 1 (koledzy piszą że remis, ja uważam, że lepiej wygrana świni gdyż dla mnie ona się już nie liczy, a trzeba kogoś wyprzedzić przed nami)

Korona - Pogoń - X (drużyny z którymi walczymy o top 8 więc idealnie by była strata punktów przez obie ekipy. Jeśli miałbym wybrać kogo wolę żeby wygrał to chyba lepiej Pogoń gdyż uważam, że Pogoń ma tak mocną pakę, że i tak będzie w 8 a Korona chyba wyniki lekko ponad stan i niedługo mogą się zaciąć na dobre więc szansa dla nas )

Górnik - Sosnowiec - 2 (w sumie to w kontekście walki o 8 mało istotny mecz dla nas, ale gdyby nadszedł czarny scenariusz walki o byt w ekstraklasie, to dlatego lepiej żeby wygrał Sosnowiec)

Lech - Legia - 2 (Niby dwójka, chociaż nie wyobrażam sobie, że Lech nie zagra w 8 a przegrana Legii oddaliła by ją od mistrzostwa co było by dla mnie super rzeczą. Także tutaj to według mnie każdy wynik będzie miał swoje plusy).

Miedź-Wisła Płock - X (to samo co w meczu Górnik - Sosnowiec)

Cracovia - Jaga - 2 (1. Jaga już prawie pewna gry w top 8 2. Żydki bezpośredni rywale do górnej ósemki 3. Żydki)

Śląsk - Zagłębie - 1 (Śląsk już out, Zagłębie jak najbardziej in)

Każdy mecz jest teraz istotny. Jedziemy do Gdańska w roli wyraźnego underdoga. Jednakże w tej lidze nie ma co skreślać żadnej drużyny przed meczem. Punkt będzie cenny, jeśli udało by się wygrać to super i nasze szanse do awansu do top 8 co jest oczywiste poważnie by wzrosły.
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 19.02.2019 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując