Wyświetl pojedynczy post
bungo79
Junior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2019, 08:18
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Moje podsumowanie konferencji z różnych punktów widzenia.
To co mówił zarząd jeśli chodzi o fakty albo raczej "fakty" bo kto wie czy to prawda.
1. Długu jest 24 miliony z czego 12 to długi "licencyjne"+ 16 mln długu wobec Cupiała i innych. Czyli ogółem 40 baniek długów

Co do logiki tych panów i ich oszustwa oraz reprezentowania WSH:
1. Siłownia. Szukali najemcy. Odbyli kilka umów bo było kilku kandydatów. Ostatecznie podpisali z tą panią umowę. Oczywiście nikomu nie przeszkadza, że ta kobieta założyła swoją działalność 28 czy 29 listopada. Na pewno nie jest to żaden słup ani nie jest związana z kibicami.
2. Nikt nie jest winny podpisania umowy z Vanną. Na pewno nie Sarapata. Może jacyś prawnicy ale w sumie też nie.
3. Witamy państwa, jesteśmy byłymi i obecnymi członkami zarządu TS Wisła, przez ostatnie pół roku z klubu znikneło kilkanascie o ile nie kilkadziesiąt baniek ale my jako rada nadzorcza nic o tym nie wiemy. Na pewno my nie jesteśmy winni, Sarapata też nie, ani żaden Dukat. Po prostu dług się zrobił i teraz musimy po tym posprzątać.
4. Słuchajcie, jesteśmy od 48 godzin nowym zarządem, dlaczego wymagacie od nas abyśmy mieli wiedzę (mimo że byliśmy w radzie nadzorczej ostatnie miesiące) na temat tego co się w Wiśle działo? My tu jesteśmy od 2 dni i nic nie wiemy. - normalnie to uslyszałem na konferencji. Jakby nowi ludzie weszli do Wisły. Oni nic nie wiedzą przecież, dopiero się od 2 dni zaznajamiają co się w Wiśle działo
5. Żadne WSH nie miało a tym bardziej nie ma powiazań z Wisłą TS czy Wisłą SA. Nie ma żadnych wpływów w klubie ani nie może wywierać presji na spółkę ani towarzystwo. Na pewno tak nie było i nie ma. W ogóle co to znaczy WSH?
6. Pytanie od dziennikarza na temat zlotówki od biletu - i tutaj jestem zawiedziony poziomem dziennikarzy bo lubią .......ić farmazony i udawać mądrych a jak wyszło pytania od zarządu że "a skąd pan wie że 300 tys dostało SKWK za bilety?" to żaden baran z dziennikarzy nie powiedział, że samo SKWK podało na stronie swojej w oświadczeniu screeny gdzie dostaje nie co prawda 300 tys ale 30 tys złotych dostali w okolicach świąt Bożego Narodzenia na konto. A więc poszła złotówka z biletów od meczu z Lechem na konto SKWK. Złotowka a nawet więcej bo było 21 tys ludzi a kasy tam wpłyneło 30 tys.
7. Umowa była dobrze podpisana, zostaliśmy ofiarami całej sytuacji i musieliśmy sterroryzowani przez małego żółtka oddać im akcje Wisły Kraków SA - nawet nie musieli wplacić złotówki za te akcje

Moja opinia: Generalnie ja już to wszystko widziałem 3 lata temu jak Wisłę przejmowało TS na czele z Sarapatą i Dukatem.
- chcemy być transparentni do bólu. Wszystko powiemy. Transparentnośc, transparentność i jeszcze raz transaprentność
-my kochamy Wislę i wszystko dla niej zrobimy. Ratujmy klub bo mamy długi i nasz jedyny cel to wyjść z tych długów i uratować Wisełkę.
-żadne kibole, żadne WSH, my dobre ludzie, my nikogo złego nie znamy, nie bójcie się o Wisłę tylko dawajcie kase a my już ją wyleczymy

I wiecie już teraz po co był cały Vanna i spółka? Po to właśnie żeby narobić zamieszania, żeby Sarapata sobie spokojnie odeszła. Kto chciał to się wycofał niby dlatego, ze Vanna miał takie warunki podpisania umowy, umowy, która przecież była nieważna bo nie weszła w życie. Nagle z zarządu Wisły pojawili się 3 muszkieterowie (znowu złota trójka), którzy w imię miłości do Wisły ja uratują. I .... tam, że przecież mogli to robić od dawna bo ciągle zarządzali tym syfem na spółkę z Sarapatą, Dukatem i WSH. Przecież lepiej to wygląda, że odbijamy Wisłę SA z rak oszustów szwedzko-kambodżańskich, jesteśmy tu jakby nowi i zaczynamy nowe otwarcie.

Na slowo tym ....om nie wierzę i mam 2 ważne przesłanki ku temu. Po pierwsze udają, że nic się nie stało, generalnie jest źle ale w sumie nie tak źle, damy przecież radę, nikt nie jest winny, jakoś tak wyszło po prostu ale już będzie dobrze więc może nawet sobie pośmieszkujemy na konferencji? hihi WSH to w ogóle jest organizacja widmo. Nigdy ich nie było i nie mieli wpływu na klub.
I drugi powód, prawdziwy Wiślak to jest teraz w....iony, załamany a nie uśmiechnięty, chciałby rozjebać cały ten układ a nie ściemę walić bedąc w zarządzie SA. No ale jak się było i nadal jest w układzie i ma sie w chuju ten klub to nawet fajnie jest sobie żarty robić na konferencji, przecież to tylko stypa więc wypada pożartować. Jak się jest nadal w układzie i się chce jeszcze bardziej wydrenować portfele kibiców to dalej trzeba walić ścieme i prosić o kasę.

Zresztą, aż mi się mózg od tego zagotował. .... im w ....ę i tyle.

PS A ten filipski pajac nie wiem jak ma czelność się tutaj wypowiadać i jeszcze jak widać ciągle jest w dobrym humorze. Mialeś tu wielkie kulisy odsłaniać wszystkiego. Nawaliłeś ściemy od początku, nie sprawdziło się, miał byc dzisiaj od Ciebie elaborat wielki, nie ma to wypierdalaj stąd i nie pajacuj. Żal tylko ludzi, którzy od początku jeszcze by mu laskę zrobili za jakieś info na priv hehe Ja wiem, ze można się dać raz czy dwa oszukać ale my kibice Wisły jesteśmy robieni w chuja od 3 lat. I wy nadal wierzycie takim pajacom? Chyba teraz czujnosc i ufność powinna być w 200% podniesiona. Dlatego np 2 lata temu bym uwierzył w tę konfę. Ale ona już była. 3 lata temu, dokładnie ten sam schemat i "ci sami" ludzie, także trudno z siebie robić debila i wierzyć, nawet jak by się chciało aby było dobrze.

Dokładnie tak to odebrałem.
Ogólnie odcinamy się od tego co było, teraz my uzdrowimy Wisłę, tylko potrzeba waszego zaufania i pieniędzy. Nie wiemy dlaczego jest jak jest, a tak w ogóle najlepiej będzie jeśli o tym nie będziemy już rozmawiać. WSH nie ma żadnych wpływów w klubie a Pani Marzena robiła co mogła. Jesteśmy w klubie od 48h mimo, że pobieralismy wynagrodzenie będąc w radzie nadzorczej spółki conajmniej od pół roku.

Ja tego nie lykam
Odpowiedz cytując