Wyświetl pojedynczy post
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2018, 17:59
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem, że jestem zdziwiony, że nie nie ma chętnych zapłacić tych 25 mln. EUR. Przecież wszyscy wiedzą, że mamy taki budżet, taką kadrę, taki personel, że nic nie musimy, to inni nas błagają, żeby zrobić deal. A do tego Carlitos grał pierwsze skrzypce w każdym klubie, w którym grał i do Wisły właściwie trafił nie wiadomo dlaczego. A, po to, aby grać za frytki i dać na sobie zarobić. Nadto, ma u nas kontrakt ważny jeszcze 5 lat i bardzo chce u nas grać.
Musisz wrzucić więcej ironii i używać mocniejszej hiperboli, to może załapię, o co ci chodzi, bo na razie niestety nie kumam. Przykro mi.

Co będzie jeśli nikt w tym sezonie nie wybije się tak mocno jak Carlitos w ubiegłym? Skąd wtedy będziemy brali pieniądze na regulowanie ciągnących się za Klubem długów? Nikt nie miał prawa spodziewać się, że Lopez eksploduje talentem po transferze do Wisły. Więc jeżeli zakładamy, że musimy go teraz po roku sprzedać bezwzględnie, to rozumiem, że gdyby psim swędem nie trafił nam się taki zawodnik, szykowalibyśmy się teraz na IV ligę?

czaro napisał(a):Wyświetl post
Przy czym informacje, które teraz się pojawiają mówią o ok. 1,1 mln EUR z bonusami. Widocznie znaleziono inne źródło finansowania zobowiązań wymagalnych na wczoraj i uznali, że tak się bardziej klubowi kalkuluje.
Ja tam widzę, że mówimy o 500-600 tys. EUR + ewentualne bonusy, więc jest to wyraźnie niższa kwota. I dla mnie to jest komedia. Pieniądze, o których mówisz - z niesmakiem, ale można byłoby jeszcze jakoś zaakceptować, licząc, że potencjalne bonusy będą w stanie wywindować sumarycznie kwotę do poziomu 1,5 mln EUR.

To inne źródło finansowania, to chyba ten mityczny sponsor, który miał podnieść nasz budżet kilkunastokrotnie. Warto było czekać, możemy spać spokojnie.
Ostatnio edytowane przez enzo : 04.07.2018 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując