Wyświetl pojedynczy post
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2018, 14:35
czaro napisał(a):Wyświetl post
To idź i coś kup za ten kapitał. Kibice tak bardzo są z klubem, że na każdym meczu jest problem z zapełnieniem trybun.
Idź i spytaj LVBet dlaczego rok temu zdecydowali się sponsorować Wisłę, a nie będącą na podobnym poziomie sportowym Termalicę. Oprócz historii, usłyszysz właśnie o kibicach/sympatykach zarówno na stadionie, jak i przed telewizorem, czytających newsy, wchodzących na artykuły o Wiśle. Ma to gigantyczne znaczenie dla kwoty jaką firma przeznacza na sponsoring...

Co do bredni o zapełnieniu stadionu - szkoda, że miasto nie zbudowało nam 100 tysięcznika, wtedy nigdy nie zapełnilibyśmy go nawet w połowie...

Wisła pod względem frekwencji jest rewelacyjna. Aktualnie czwarte miejsce w lidze/l
Lech Poznań 20 697
Górnik Zabrze 18 920
Legia Warszawa 16 987
Wisła Kraków 14 421
Jagiellonia Białystok 10 995
Lechia Gdańsk 10 790
Śląsk Wrocław 10 748

Cytat:
Dwie zbiórki pomagały klubowi, ale - o ile mi wiadomo - go nie ratowały, ani tym bardziej klub nie utrzymuje się ze zbiórek. Tutaj właśnie leży problem - chcielibyście decydować, ale nie weźmiecie odpowiedzialności za klub. Innymi słowy, Wy będziecie rządzić dłubiąc palcem w zębach przed monitorem, a płacić będzie akcjonariusz, czyli TS.
Aha...

Cytat:
Bezczelne to jest bezpardonowe wtrącanie się w cudzą sferę majątkową, polegające na wymuszaniu czegokolwiek. Owszem, tutaj zdanie kibiców ma pewne znaczenie, bo a) TS prowadzi działalność społeczną, b) klub piłkarski to nie jest zwykły przedsiębiorca, c) kibic to swoisty klient. Jeżeli jednak chcecie prawdziwej władzy, to proszę zaangażować się w prace TS albo kupić akcje Wisły.
Jeżeli klub uważa, że finanse/zarządzanie itd, to jego wewnętrzna sprawa, i kibice nie mają prawo się tym interesować, to niech to ogłosi. I nie przeprowadza więcej żadnych zbiórek, wszak problemy finansowe Wisły to "wewnętrzna sprawa TSu".
Cytat:
Po pierwsze, nie jestem pewien, czy zestawiane przez Ciebie kwoty obejmują podatek i zus, czy nie. Po drugie, nie wiemy, czy w obu przypadkach mamy umowę o pracę/cywilnoprawną. Po trzecie, Śląsk Wrocław i Górnik Zabrze należą albo są finansowane przez miasto, stąd określone ograniczenia (które można rekompensować innymi źródłami dochodu), w Wiśle takich ograniczeń nie ma.
Nie wiem, czego tu nie rozumiesz:

Prezes z większym doświadczeniem, lepszym wykształceniem, zarabia mniej niż nasz vice prezes, oddany kibic. To czy na rękę ma mniej 8 tys, czy 12 tys jest średnio istotne...

Cytat:
Być może należałoby inaczej ukształtować siatkę wynagrodzeń w Wiśle, ale a) nie mamy pełnych danych, b) nie znamy pełnej sytuacji, c) należałoby się zastanowić, kto przyszedłby tu pracować za mniej. Zgadzam się, że Dukat nie wygląda na fachowca, ale może akcjonariuszowi wcale na fachowcu nie zależy. Może ma pomagać Sarapacie i realizować wizję akcjonariusza i nie potrzeba nikogo więcej.
W takim wypadku, skoro ma tylko pomagać, powinien zarabiać ciut mniej niż prezes Górnika Zabrze...

Cytat:
Zdecyduj się, albo Wisłą mają kierować fachowcy, których trzeba odpowiednio wynagradzać (i wtedy Dukata wymieniamy na mistrza zarządzania klubem sportowym, a TS przyznaje zarządowi więcej samodzielności), albo powierzamy te funkcje dyletantom.
To nie mam się zdecydować, ale klub.

Albo płacimy konkretnie i mamy fachowca, albo płacimy symbolicznie i zatrudniamy swojego znajomka...

Cytat:
Pomysł, aby w zarządzie spółki akcyjnej z wielomilionowym budżetem zasiadali praktykanci, którzy będą płacić za tę możliwość albo osoby pracujące społecznie uważam za poroniony.
Oczywiście. Sęk w tym, że zatrudniamy praktykanta za gruby hajs. To dopiero poroniony pomysł.

Cytat:
Lubię Wisłę, ale uważam, że prostowanie głupot na forum kosztem czasu, który mógłbym poświęcić na własną pracę, to już jest dużo za dużo z pracy społecznej, którą mogę od siebie dać. Osoby, które coś osiągnęły i coś sobą prezentują, a wciąż muszą pracować na życie, nie mogą sobie pozwolić na pracę społeczną. Masz mylne wyobrażenia o takich ludziach, albo wielki majątek rodzinny i żyjesz pod kloszem.
Hehe. No rzeczywiście facet poświęcił swoją karierę w menedżerowaniu siłowni...

Wróć!

Facet ogarnia dwie roboty na raz! To jest poświęcenie ku chwale Wiśle. Pewnie zero życia prywatnego...

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Niestety, clou raportu ginie w cebulackich żalach a'la Konrad. na zarobki zarządu, przecież "wielu studentów pracowałoby w Zarządzie za darmo dla CV". Nazwać Twoje wynurzenia w tej kwestii poronionymi to mało, ale z drugiej strony trzeba stopniować, zaraz kolejny geniusz podzieli się swoimi rojeniami... Ja .......ę, kiedy myślę że limit debilizmu na tym forum został wyczerpany i nic mnie nie zaskoczy wyskakuje taki ogórek i obniża poprzeczkę.
Powinienem napiać, że wielu menedżerów siłowni pracowało by za darmo...

Siedzę teraz w anglii, byłem w siłowni, mają polskiego menedżera z wyższym wykształceniem, wystarczy mu 6 tys na rękę. Bierzemy?

Cytat:
Konrad., broniłeś Cupiała, nie domyślasz się pewnie skąd większość zobowiązań które nas teraz topi? Nie spłaceni piłkarze, stafion, ZUS, firma ochroniarska etc.? Coś świta?
Nie broniłem. Ale wielu debili nie może tego zrozumieć.

Cupiał źle zarządzał klubem. Kłócę się jedynie o to, aby w robieniu wielkich rozliczeń finansowych, wyliczać również to co Cupiał zostawił.

Ale nie wracajmy do tego.

Dlaczego Cupiał wg. mnie źle zarządzał klubem?

M.in. bo za dużo płacił i robił długi. I tak jak krytykowałem zatrudnienie Bednarza za 50 tys miesięcznie, tak będę krytykował zatrudnienie za 30 tys Dukata.
Kocur napisał(a):Wyświetl post
15-20 tysięcy netto dla prezesa klubu to dużo

Za tyle miesięcznie można wskazać na pęczki domorosłych menadżerów w krakowskich korporacjach, którzy oprócz jednego czy dwóch języków obcych nie potrafią nic oprócz obsługi Excela.

Pomijam zasobność budżetu naszego klubu ale sugerowanie że można nim zarządzać za przysłowiowe 5 koła miesięcznie to chyba żart.
A co więcej potrafi Dukat? Zna te dwa języki obce?

Robimy zakład kogo można znaleźć za taką kwotę miesięcznie? Przecież wrzucić ogłoszenie o pracę na jakiś portal to koszt paru złotych.... Gwarantuje ci, że CV Dukata wyleci poza pierwszą setkę...

====

Kolejna sprawa, czy ktoś mógłby spytać na twiterze vice o dwie rzeczy:

- Jakie zaległości w wypłatach ma Wisła SSA względem pana Dukata? Bo chyba nie jest tak, że kibic-prezes, idzie do piłkarzy-najemników prosząc o nie robienie afery z poślizgów, samemu otrzymując pensję na czas?
- Czy planuje zrzec się części zaległości, bądź chociaż odsetek jak to zrobiło kilku piłkarzy?
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 28.06.2018 o godz. 14:54.
Ddf
Odpowiedz cytując