Koniec sezonu! Łatwy mistrz, Puchar Polski po dramatycznym finale z Lechem
Tabela
Z pierwszej ligi awansują Legnica i Głogów. Spadek Rakowa, Ruchu, Odry Opole. 15 Stomil gra baraż z Bełchatowem
Tabela 1 ligi
Przedłużam o 1 rok kontrakt z Głowackim. Zasłużył na to, będzie 4 wyborem w nadchodzącym sezonie- a potem rola w sztabie. Kontrakty dostali też Pietrzak, Halilovic. Na przedłużenie pierwszego zdecydowałem się z powodu niezłego uzupełnienia składu w przypadku absencji Sadloka. Drugi zaś dostał kontrakt bo dobrze się rozwija, osiągnął dobre wyniki na wypożyczeniu w Lubinie. Pójdzie na kolejne wypożyczenie i może uda się go sprzedać drożej (
KLIK.
Wykorzystałem klauzulę przedłużenia w kontraktach Balanyuka i Kolara.
Nadchodzące transfery:
-
Środkowy obrońca (rezerwowy)
-
Defensywny pomocnik- młody talent, w przyszłości może zastąpić Bashę
Zdecydowałem się na nieco mniejszą rewolucję niż opisywałem poprzednio. Tylko dwa transfery przychodzące, chyba że trafi się jakaś fajna okazja. Nadal mam możliwość zatrudnienia graczy których opisywałem poprzednio, ale jeszcze chwilę poczekam i przemyślę.
Wasilewski się obraził, bo w drugiej rundzie postawiłem na parę stoperów Gonzalez - Velez (para stoperów już na nadchodzący sezon). Rozwiązałem z nim przed czasem, zgodził się bez odszkodowania
Oto zestawienie drużyny na najbliższy sezon. Nie wykluczam oczywiście jeszcze zmian:
BRAMKARZE
- Cuesta
- Buchalik
-
OBRONA PRAWA:
- Bartosz
- Cywka
OBRONA ŚRODEK
- Gonzalez
- Velez
- Hulka
- Głowacki
- Arsenic
OBRONA LEWA:
- Sadlok
- Pietrzak
DEFENSYWNY POMOCNIK:
- Basha
- Tavares
COFNIĘTY ROZGRYWAJĄCY:
- Perez
- Fabinho
SKRZYDŁOWY PRAWY:
- Ze Manuel
- Stevanovic
WYSUNIĘTY ROZGRYWAJĄCY:
- Carlitos
- Wojtkowski
SKRZYDŁOWY LEWY:
- Małecki
- Savitskyi
NAPASTNIK:
- Balanyuk
- Kolar
Do tego młodzi:
Skórski (def pom),
Słomka (prawy skrzydł),
Porębski (wysun rozgr)
Jaworski (cofnięty rozgr)
Purcha (lewy skrzydł)
Banik (napastnik)
Muszę tylko przemyśleć czy postawić na Chorążkę, czy wypożyczyć go i 3 bramkarzem będzie junior. Laskoś idzie ponownie na wypożyczenie.
Finanse wyglądają całkiem nieźle. Budżet wzrośnie o sprzedaż karnetów i prawa do transmisji. Celem jest oczywiście awans do Ligi Mistrzów- bo dlaczego nie? Dlaczego mam nie awansować?
Fajny nabór juniorów się udał. Trzech środkowych pomocników, ależ to jest melodia przyszłości!
Damian Zapala
Kamil Szalek
Przemysław Beszczyński
Ogólnie w drużynie juniorów, nie licząc młodych zawodników których chcę włączyć w nadchodzącym sezonie w szeroki skład (lub wypożyczyć, jeśli będą oferty) mam wielu zawodników o dużym potencjale. Nic tylko uczyć
Trzeba się rozejrzeć i przebudować trochę sztab szkoleniowy. Teraz mnie na to stać no i tych młodych trzeba właściwie prowadzić!