Vinci napisał(a):

albo, co bardziej prawdopodobne, nie wiemy wszystko o klauzulach w kontrakcie itp.
Nie widzę sensu wieszać psów na zarządzie, skoro Wisła nadal istnieje, a spora forumowa grupa rozwodzi się nad tematem szansy gry pucharach/ligowej czołówce. Wynik i tak ponad stan, biorąc pod uwagę, co jeszcze działo się z tym klubem kilka miesięcy temu.
Przypomnijcie sobie, jakie klakiernia forumowa miała parcie na sprzedaż klubu Niemcom.
Zwolnienie Kiko na podstawie ogólnodostępnych danych było dla mnie złą decyzją, albo podjętą w nieodpowiednim czasie.
Z drugiej strony nie wiem co się dzieje w szatni, "myślenickach korytarzach" itp. Twierdzę natomiast, że wieszanie psów na zarządzie ( w stylu wulgaryzmów czy personalnych ataków) jest pokazem polskiego piekiełka i niewdzięczności. W krytycznym momencie działali jak należy, to i teraz myślę, że warto im zaufać.
Nowy trener. Trochę nudzą mnie już te teksty nowych trenerów o pasji, wizji i filozofii gry. Wszystko i tak w nogach Głowy, Wasyla, Małeckiego czy Carlitosa. Oby trafił się nam gość, który nie będzie przeszkadzał a wniesie coś sensowego. I oby tego Carlitosa niedlugo udało się drogo sprzedać...
|
Nie sadze aby powodem zwolnienia Kiko bylo jego podejscie do nauki polskiego lub angielskiego bo wtedy dograliby runde do konca i ewentualnie wtedy chlopa zwolnili.
Jesli trenera zwolnila "szatnia" to tez zle bo znowu to ogon kreci psem.
Jesli zwolnili Kiko - i to jest najbardziej prawdopodbne - przez aktualna znizke formy to musimy sie wszyscy zastanowic nad profesjonalizmem dzialaczy.
Ja po Kiko nie bede plakal, trener jak kazdy inny. Ludzilem sie tylko, ze w Wisle wreszcie mamy nowa jakosc w skali kraju. Myslalem, ze swiadomie rozpoczelismy projekt nowej druzyny i ze nie zostanie on zarzucony po pierwszych niepowodzeniach, ze nastapi jakas eweluacja i decyzje po zakonczeniu sezonu.
Widze niestety, ze popelniamy te same bledy co cala liga.