Cytat:
Tak jak napisalem wyzej, mozemy wziac trenera nawet 10 razy drozszego a i tak po pierwszej znizce formy dostanie bilet w jedna strone.
Moze to byc dla niektorych szokiem ale tak juz w pilce jest, ze raz forma jest wyzsza a raz nizsza - kazda druzyny na swiecie ma w sezonie momenty gorsze i lepsze.
Ja jestem poprostu w szoku po tym zwolnieniu bo myslalem, ze w klubie pracuja troche powazniejsi ludzie i ze wytrzymaja cisnienie. Jesli jednak zmieniaja trenera bo ostatnie trzy mecze zagralismy piach a w srode sa derby to niestety smierdzi to gruba amatorka.
|
albo, co bardziej prawdopodobne, nie wiemy wszystko o klauzulach w kontrakcie itp.
Nie widzę sensu wieszać psów na zarządzie, skoro Wisła nadal istnieje, a spora forumowa grupa rozwodzi się nad tematem szansy gry pucharach/ligowej czołówce. Wynik i tak ponad stan, biorąc pod uwagę, co jeszcze działo się z tym klubem kilka miesięcy temu.
Przypomnijcie sobie, jakie klakiernia forumowa miała parcie na sprzedaż klubu Niemcom.
Zwolnienie Kiko na podstawie ogólnodostępnych danych było
dla mnie złą decyzją, albo podjętą w nieodpowiednim czasie.
Z drugiej strony nie wiem co się dzieje w szatni, "myślenickach korytarzach" itp. Twierdzę natomiast, że wieszanie psów na zarządzie ( w stylu wulgaryzmów czy personalnych ataków) jest pokazem polskiego piekiełka i niewdzięczności. W krytycznym momencie działali jak należy, to i teraz myślę, że warto im zaufać.
Nowy trener. Trochę nudzą mnie już te teksty nowych trenerów o pasji, wizji i filozofii gry. Wszystko i tak w nogach Głowy, Wasyla, Małeckiego czy Carlitosa. Oby trafił się nam gość, który nie będzie przeszkadzał a wniesie coś sensowego. I oby tego Carlitosa niedlugo udało się drogo sprzedać...