Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2017, 08:27
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Śmiejemy się z Korony, ale to my od nich wpi**** dwa razy w tym w PP, więc powinniśmy 'siedzieć cicho'.
Kto sie smieje ? Jakies konkrety czy tylko oskarzonka rzucane w eter byle zaistniec ? Karherop,naprawde trzeba Ciebie traktowac tak jak roznych polmozgow ?

Fajnie wkleić wiersz, pokazać że jest się "mądrzejszym', pytanie co nam daje prawo do pouczania innych?
Tak,fajnie jest wkleic,a najpierw trzeba czytac,uczyc sie i wyciagac wnioski. Tak jest jeszcze fajniej.

Co do pouczania innych - no,jak masz czego nauczac,to zawsze warto to robic. Najlepiej napisz,ze masz wrodzona awersje do nauki,pouczania,itd.,itp. - wtedy bedzie uczciwiej. I wtedy wydasz sie godnym reprezentantem sporej czesci ludzkosci. Tylko nie zwariuj,jak jeszcze ktokolwiek cos sobie pomysli lub kogos pouczy !

Kilku kibiców (w tym ja), nawiązało do najnowszego wywiadu Ramireza o budowaniu zespołu który obala wiele mitów i to na swoją (o dziwo) niekorzyść. Do tej pory żaden z wyznawców tezy o 'budowaniu' zespołu do tego nie nawiązał, ciekawe dlaczego?
Ten wywiad niczego nie obala. Jak kazdy wywiad powinien byc czytany ostroznie,z uwzglednieniem pewnych kontekstow. Poza tym,do tego,co napisal - jak zwykle madrze - MaLk mozna przedstawic cala mase innych argumentow,tylko po co ? A wlasciwie - komu ?

Wiele moich postow to suche liczby,"masakrujace" "tezy" moich adwersarzy,poniewaz zawsze uczono mnie jednego. Jesli chcesz wyrazic swoja opinie,zwlaszcza na temat innych ludzi - to sprawdz,czy uzywasz faktow czy swoich wyobrazen. Jak uzywasz faktow - to Twoja opinia jest cenna i uzasadniona,jesli nie - to nie jest. Proste i logiczne. Jesli inteligentny czlowiek popelni blad - to wycofuje sie z niego,a jak jeszcze przeprasza,to to sie nazywa klasa. Czy w Twoim srodowisku jest inaczej ? Jesli tak - to wspolczuje.

Piszesz o pouczaniu,inni o ego czy arogancji... jednym slowem Twoim zdaniem nie ten poucza,ma wielkie ego czy jest arogancki,co pisze jakies tezy o braku atutow Wisly po 30 min grania,kiedy na ostatnich 10 meczow Wisla strzela 16 bramek,w tym 10 po 30 minucie ? Czyli ponad 60% ? Uwazasz to za niezwykle cenna opinie,a moja odpowiedz za pouczanie ?

Jesli pisze facet,ze Wisla nie gra z klepki prostopadlych podan,i to mialoby byc dyskwalifikujace,a mimo to klub gra,strzela bramki,a co pokazal Michal Trela radzi sobie calkiem niezle.. No tak,ale najwazniejsze,ze kolega napisal,ze Wisla nie gra prostopadlych podan z klepki... Itd.,itp.

Sorry kolego,ja uwazam to za zwykle bzdury,na podstawie ktorych oceniany jest trener (a wcale raindog nie jest tu najgorszy,absolutnie nie !),i za przejaw wyjatkowej arogancji i wielkiego ego,ze koles zza klawiatury,ktory na dodatek przekreca fakty (najogledniej rzecz ujmujac) ma czelnosc publicznie podwazac kompetencje trenera. Nie wspomne o tym,ze ponoc tej druzynie kibicuje (choc nie jestem za propaganda sukcesu,bynajmniej)...

Zobacz,ilu tu ich jest,porownaj ich "analizy" do analizy takiego Michala Treli - i bedziesz znal moje stanowisko. Zauwaz przeciez,ze i Michal napisal o pewnych negatywach,a ja z niektorymi sie zgadzam.

Ale po coz mialbym Ci udowadniac,ze takze my,obroncy, mamy swiadomosc bledow Ramireza czy tego,ze druzyna nie gra porywajaco ? Wystarczy przeciez poczytac nasze posty z przeszlosci,zeby sie o tym przekonac.

Jak widac nie masz na to ochoty,wolisz tylko pisac ze do czegos lub kogos sie nie odnosimy,pomimo,iz sami moglibysmy to napisac wielokrotnie o naszych polemistach.

Ach,polemistach... Problem polega na tym,ze czesc z nich zablokowalem,bo szkoda mi czasu na ich czytanie. Tak jak w 1 poscie,tak w 5 nie przedstawiaja zadnych argumentow,konkretow - wiec uwazasz,ze bede tracil czas czytajac kolejne "odkrycia" ? Nie,mam ich zignorowanych i sa dla mnie niewidoczni,chyba,ze ktos ich cytuje. Ale wtedy takze nie jestem zainteresowany,poniewaz kazdy belkot mnie przeraza i po pewnym czasie trace ochote na czytanie tegoz. Byc moze omine wiec jakies Eppur si muove - pewnie moja strata !

Wiec pociesze Cie - wkrotce wyruszam na dlugi urlop i bede mial rece i nogi zajete kijkami i nartami a glowe czerwonym winem,a nie bredniami czesci kolegow z forum. Przez najblizszy miesiac bedziecie sobie mogli do woli zwalniac Ramireza i zatrudniac Brosza (najpierw poczytajcie opinie kibicow Gornika o Broszu rok temu! ) czy Lettieriego bez komentarzy,aroganckich pouczen z mojej strony. A kto wie,moze i dluzej ?

Za kabaretem Rafala Kmity - zycze wesolej przemiany materii !!!
You'll never know...
Odpowiedz cytując