Wyświetl pojedynczy post
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2017, 06:48
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie nie tylko dla Ciebie
Mnie osobiscie "zmeczyla" schematycznosc tej ksiazki. Ciagle podobne dialogi, sytuacje etc. Na plus na pewno duza dawka ironii, sarkazmu, czarnego humoru no i samo przeslanie. Jako, ze 10 nie dam zadnej ksiazce, to 7,5 i tak zle nie wypada. Tak czy siak, wiadomo jak jest, kazdy lubi co innego
To co piszesz to prawda, ale ja mam do "Paragrafu 22" stosunek osobisty. Czytałem ja za młodu, a wtedy ocenia się książki dużo bardziej entuzjastycznie, a poza tym od niej zaczęła się długoletnia przyjaźń. Pożyczyłem ją mojemu sąsiadowi i jak przeczytał to był tak zachwycony, że przyjaźnimy się do dzisiaj, mimo że od wielu lat mieszka w Warszawie. Przez chwilę to się zastanawiałem, czy nie jest gejem .

A tak w ogóle to znajoma pożyczyła mi Remigiusza Mroza (seria o warszawskich prawnikach, "Kasacja" itd.). Dziwne bo postaci trochę schematyczne, sytuacje często mało prawdopodobne, dialogi drętwe, ale intryga taka, że czyta się jednym tchem i ciężko utrzymać mi moją zasada, że nigdy nie zaglądam wcześniej na ostatnie strony, żeby sprawdzić, jak się kończy.
Książki innych jego serii też warto przeczytać?

PS. Jakbyście szukali książek z tej serii, to pojawiły się w Biedronce po 17 zeta.
rrr
Odpowiedz cytując