wiesniak842 napisał(a):

(...)
Nie wiem komu sie poprzewracalo w dupach, na jaki temat i dlaczego mialoby sie komus wydawac, ze mamy rok 2011. Od tamtego mistrzowskiego sezonu jestesmy sredniakiem ligowym na miejsca 8-5 i raczej nie zanosi sie na to zeby cos sie mialo zmienic wiec tymbardziej nie wiem gdzie ten dziennikarz widzi wyniki ponad stan (pomijajac fakt, ze na ocene wynikow to przyjdzie pora po 37 kolejkach). W mojej ocenie jest srednio ale stabilnie i do wynikow przez nas obecnie osiaganych nie mam do Kiko absolutnie zadnych pretensji ale z koncowa ocena wstrzymam sie do ostatniej kolejki.
|
W dupach się poprzewracało coniektórym piszącym na forum, w szczególności w temacie "Kiko Ramirez trenerem Wisły". Bo chyba pierwszy raz w historii dziennikarze sportowi (niezależnie od ich poziomu) lepiej oceniają czy też nawet bronią trenera przed kibicami.
Pierwsze podsumowanie po jesieni jest takie, że mamy ponad połowę punktów (21 i mecz z Sandecją), statystycznie potrzebnych (40) do zakończenia wiosny w top-8.
A ponad stan to dlatego, że gdyby nie to, że transfery Junco okazały się jednak trafione, w tym jeden z to strzał w 10 - Carlitos, to bylibyśmy w tabeli bliżej Piasta Gliwice.
W klasyfikacji strzelców Ekstraklasy:
Angulo (Górnik) - 14
Carlitos (Wisła) - 10
Robak (Śląsk) - 10
Świerczok (Zagłębie), Paixao (Lechia) - 9
Z tej piątki Świerczok i Carlitos przyszli w tym sezonie.