Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2017, 20:03
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Mecz wyrównany, niestety słabszy mecz Carlitosa, nie dość, że nie stworzył czegoś z niczego (jak to miał w zwyczaju) to jeszcze zmarnował patelnię od Sadloka. Dodać do tego nie wypuszczenie Brożka w sytuacji, w której ten mógł w prosty sposób wyjść sam na sam pokazuje, że po prostu mecz mu nie wyszedł. W dodatku odnosiłem wrażenie, że trochę za pewnie się poczuł i nie chciało mu się biegać momentami.
Jw. Moim zdaniem stracona bramka obciąża właśnie Carlitosa, który się zatrzymał i nie wrócił do obrony, przez co sytuacja z 4:4 zrobiła się 3:4 i ostatecznie udało się im nas rozklepać.

Cytat:
W karnych to moim zdaniem 2:1, Boguski był wg mnie faulowany, podobnie Niezgoda i Gonzalez.
Moim zdaniem, niezależnie od tego, co powiedział Stempniewski, tak samo. Co zabawne, ten sam Stempniewski chwilę wcześniej, analizując sytuację Gonzaleza powoływał się na na to, że istotne jest czy zawodnik ma szansę zagrać jeszcze piłkę, by chwilę później, analizując sytuację Boguskiego zupełnie olać ten - tutaj akurat kluczowy wątek. Rzecz w tym, że Kucharczyk zagrał tę piłkę, i owszem, ale na tyle słabo, że ta była dalej w zasięgu Boguskiego. I gdyby Boguskiemu nie podciął nogi, to Boguski by do niej doszedł. W świetle obowiązujących wykładni to karny. Natomiast w sytuacji Gonzaleza, Malarz w ogóle nie dotnkął piłki, tylko wpadł z Gonzaleza, który piłkę zagrał. Klasyczny faul i tutaj akurat nie ma znaczenia czy Gonzalez miał szansę czy nie miał szansy do piłki jeszcze dojść. Ogólnie - Stempniewski pomieszał tu dwa systemy walutowe i obawiam się, że niezupełnie nieumyślnie.

Jak już pisałem tutaj wielokrotnie przed sezonem - VAR nic nie zmieni, jeśli przed ekranem będą siedzieli ci sami sędziowie co zawsze...

Cytat:
Popieram kolegów blanco i wiesniaka w jednym : fatalne i nietrafione zmiany trenera. Z resztą jak dla mnie Perez jest za wolny i to widać od początku. To już prędzej uwierzę w ogarnięcie się Ze Manuela. Wojtkowski - wrzucenie chłopaka w trudnym momencie na tak ciężki gatunkowo mecz to był bardzo głupi pomysł.
Tak zmienił, jakich zmienników wziął na ławkę. A że wziął tych słabych...

...może po prostu lepszych na tę chwilę nie mamy. Inna sprawa że nie wiem, czy ktokolwiek mógłby zagrać gorzej od Pereza. On chyba dalej myśli, że w ekstraklapie gra się piłkę rekreacyjną.
Odpowiedz cytując