Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2017, 10:53
nesta napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Kiko widzi jak surowa technicznie jest ta liga i chce stworzyć drużynę, której piłka nie będzie przeszkadzała w grze. I tym wygrywać. Stąd rdzeń ofensywy oprze na Hiszpanach i zawodnikach z Bałkanów. Imaz, Perez, Kolar to nie żadni atleci, a piłkarze stworzeni do technicznej gry. Widzi też jaką różnicę robi ktoś (Carlitos) kto ma umiejętności, drybling w starciu z drwalami z obrony polskich drużyn.

To też duże ułatwienie i poprawa na polu komunikacji. Wiadomo, piłka to uniwersalny język itp. itd, bla bla.. ale zawsze to ułatwia jak możesz się komunikować w języku.

Więc brawa dla zarządu.
Myślę, że przyczyna doboru Hiszpanów jest inna albo po prostu to dodatkowe kryterium. Kiko i Junco mają najlepsze rozeznanie i kontakty na tym rynku, co daje im więcej źródeł i możliwości weryfikacji. Mniej ryzykują, co jest ważne w przypadku klubu po i w trakcie przejść.

Pero napisał(a):Wyświetl post

Szczerze dla mnie obecna kadra to Głowacki, Ivan, Sadlok, Carlitos i 20 koszulek które można dowolnie wstawiać do składu i nie będzie widać wielkiej różnicy. Nie ma innych robiących wartość dodaną.
Dajmy im jeszcze moment. Nie wiemy w jakiej formie tu przyszli i na co ich stać. Przykład Ofoe czy nawet Brleka powinien nauczyć, że nie należy wyciągać za szybko wniosków.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 06.09.2017 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując