Kiko i cały sztab są najbliżej drużyny więc spokojnie, dobrze, że szukamy alternatywnego ustawienia, a kiedy mieli je poćwiczyć jak nie w sparingach

Pewnie, że mogli zgrywać nowych z systemem poprzednim, ale jestem pewien, że treningi są na tyle urozmaicone, że to nie będzie problem. Po drugie jestem przekonany, że w piątek będą maksymalnie 2,3 debiuty. Reszta będzie spokojnie wprowadzdana, dajmy czas trenerom.
Ja również widziałem, że Głowa, Ivan i Zoran gubili się w takim ustawieniu, bo wszyscy są przyzwyczajeni do grania w dwóch stoperów a nie w trzech. Sadlok też się gubił, czy cywka, brakowało automatyzmów. Ale skoro widziałem to ja i wy, to myślicie, żę umknęło to Kiko lub komukolwiek ze sztabu

Wcześniejsze sparingi ze słabszymi nie pokazały że się gubimy, bo zwyczjnie przeciwnicy mało atakowali. Zaś już solidne Zagłębie nas wypunktowało i obnażyło słabości systemu, a raczej braku zgrania w tym właśnie systemie. Nie możemy na siłe szukać teraz miejsca na boisku zarówno Ivanowi, Głowie i Arsenicowi, a jest jeszcze Velez. Mamy dużo jakości jeśli chodzi o środkowych pomocników, mamy w końcu drugiego skrzydłowego po Małym (Kostala), którzy będą rozpędzać akcje, więc szkoda byłoby grać tak naprawdę 5 obrońców kosztem np. Kostala, Semira, czy Halilovica. Chyba żę na wahadła Kostal i Mały

? Wtedy faktycznie system robi się ultraofensywny!

Wtedy do środka Veleza i w razie obrony gość wchodzi do linii i mamy 4 obrońców.
Poczekajmy do piątku, zobaczymy jakim systemem wyjdziemy, bo ja jakoś jestem spokojny, żę tradycyjnie 4-2-3-1.