brylant17 napisał(a):

|
Ktoś puścił plotę,że adidasa nie będzie i połowa forum w to uwierzyła,jest jeszcze sezon i spokojnie w ciągu tego sezonu można umowę przedłużyć
|
Damian Dukat Knura taka plotkę puścił (
https://twitter.com/knuram/status/883352479223742464)
a ja o niej slyszalem juz jakiś czas temu od paru osób
Pomyliło mi sie z DD wiec prosze o wybaczenie.
ktos wyzej napisał(a):
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
żeby była jasność , najbardziej lubie firme Adidas , z tym 4f to tylko tak sobie sam kiedyś tam wymyśliłem ( to że nie robi piłkarskich to akurat nie argument , zawsze można zacząć)
Ty myślisz że decyzje o wejściu na nowy rynek to się podejmuje z dnia na dzień? i co? w środę 4f nie produkowało strojów piłkarskich ale w czwartek zgłosiła się do nich Wisła z pytaniem czy nie zostaną ich sponsorem technicznym więc od piątku ruszają z produkcją. Tak to sobie wyobrażasz? Wejście na nowy rynek to są miesiące analiz, wyliczanie kosztów, szacowanie zysków i ryzyka. Długie miesiące potrzebne na stworzenie strategi marketingowej, zaprojektowanie całej linii ubraniowej: buty, koszulki, dresy, renkawice, i jeszcze pierdylion innych elementów. Ale masz racje to że nie produkują to żaden argument. Zawsze mogą zacząć. Bo ty tak chcesz.
BTW. Abstrahując już nawet od tego na ile 4f jest prawdopodobny jako sponsor. Czy naprawdę chciałbyś żeby piłkarze Wisły służyli jako testerzy dla firmy która nie ma żadnego doświadczenia w projektowaniu strojów piłkarskich? Nie lepiej brać kogoś sprawdzonego
|
Postaram się odpowiedzieć :
Oczywiście ze decyzji nie podejmuje się w 1 dzień, ale nie wiem dlaczego uważasz ze firma ktora staje sie potentatem odziezy sportowej w Polsce nie wykorzysta kolejnego kanału sprzedazy jakim moze być piłka nożna? Na logike przeciez widać, że oni kiedys w ten segment bedą musieli wejśc...
ale idźmy dalej : To ze nie
produkują (aczkolwiek jest to złe słowo bo wprowadza czytelnika w błąd) mają w ofercie takich strojów dziś nie znaczy ze nie mogą mieć jutro. Co do wejscia na nowy rynek, to tez bym troche nie odlatywał bo oni na rynku są i maja dosc mocna pozycje. Dla nich pilka moze byc tylko i wylacznie nowym kanałem sprzedazy a nie nowym rynkiem.
Proces pozyskiwania sponsora technicznego również wyglada inaczej niz kolega wyżej opisał..
Podsumuwując, wg mnie taka firma jak 4F, moze w 8-12 tygodni stworzyć kolekcje wraz z pełnym oflagowaniem, drukiem i szyciem. Tylko pytanie czy tego chcą?
Imho 4F to jest szit. Nie wiem czy bym kupił koszulkie Wisły firmy a`la kipsta czy inne low budżety.
Ja cenię sobie jakość i detale i wybieram ...firme Macron i Undera.
p.s. Lepsza Zina niz Tico jesli mamy wybierac z najgorszego sortu...