Wyświetl pojedynczy post
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2017, 20:57
d napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że w pewnym sensie miarodajne będzie to, za ile pójdzie Pazdan - bardzo wiele punktów wspólnych, oczywiście z różnicą taką, że 1. grał w LM i to przyzwoicie 2. ma kontakt rok dłuższy - powiedzmy, że kosztowałby 2 razy więcej od Krzyśka z tego tytułu. Pismaki piszą, że Legiunia chce za niego 4 bańki, zobaczymy czy to mocne s-f.

W przypadku dojrzałych zawodników z buraczanych lig takich jak nasza mam wrażenie, że jedyne czynniki podbijające cenę to 1. puchary 2. turnieje reprezentacyjne - i z tego względu szkoda, że nie udało się rzeczywiście sprzedać Krzyśka zaraz po Euro.
Długość kontraktu, bardzo dobry występ na Mistrzostwach Europy, gdzie został doceniony przez zagranicznych obserwatorów (Mączyńskiego nawet nie doceniają kibice klubu w którym gra) oraz występy w europejskich pucharach, czego Mączyński nie ma. No i dodatkowo wiek w przypadku obrońcy a pomocnika to też nie jest to samo. Nie wiem gdzie wyczytałeś to o 4M ale to bujda na resorach, Pazdan ma w klauzuli 2.5M natomiast klub prawdopodobnie puści go nawet za mniej. Ponieważ obiecali transfer Michałowi w tym okienku.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując