d napisał(a):

Myślę, że w pewnym sensie miarodajne będzie to, za ile pójdzie Pazdan - bardzo wiele punktów wspólnych, oczywiście z różnicą taką, że 1. grał w LM i to przyzwoicie 2. ma kontakt rok dłuższy - powiedzmy, że kosztowałby 2 razy więcej od Krzyśka z tego tytułu. Pismaki piszą, że Legiunia chce za niego 4 bańki, zobaczymy czy to mocne s-f.
W przypadku dojrzałych zawodników z buraczanych lig takich jak nasza mam wrażenie, że jedyne czynniki podbijające cenę to 1. puchary 2. turnieje reprezentacyjne - i z tego względu szkoda, że nie udało się rzeczywiście sprzedać Krzyśka zaraz po Euro.
|
Długość kontraktu, bardzo dobry występ na Mistrzostwach Europy, gdzie został doceniony przez zagranicznych obserwatorów (Mączyńskiego nawet nie doceniają kibice klubu w którym gra) oraz występy w europejskich pucharach, czego Mączyński nie ma. No i dodatkowo wiek w przypadku obrońcy a pomocnika to też nie jest to samo. Nie wiem gdzie wyczytałeś to o 4M ale to bujda na resorach, Pazdan ma w klauzuli 2.5M natomiast klub prawdopodobnie puści go nawet za mniej. Ponieważ obiecali transfer Michałowi w tym okienku.