Wyświetl pojedynczy post
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2016, 10:23
W tym tygodniu odbędzie się ostatnia kolejka Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej. Proponuje więc spojrzeć na poniższy ranking krajowy przed tą kolejką.

Na czerwono zaznaczyłem kraje zajmujące miejsca niemożliwe już dla Polski. Na niebiesko zaznaczyłem kraje, które Polsce już nie grożą. Dlaczego wybrałem takie a nie inne ? Popatrzcie poniżej

Miejsce 18 zajmuje Dania. By ją wyprzedzić Legia musiałaby zdobyć o 14 punktów więcej niż Copenhaga. To nierealne.
Kolejne miejsca zajmowane są przez kraje do których dzieli nas co prawda niewiele ale by je wyprzedzić Legia musiałaby grać dalej w LE bo w najbliższym ostatnim w grupie meczu nie zdobędzie 3 ani tym bardziej 4 punktów...
Niestety ze strony krajów, które gonią Polskę istnieje realne ryzyko, że nas przegonią. Oba kraje dzieli tyle, że wystarczy jedna wygrana przy przegranej Legii by kraj, który klub reprezentuje Polskę prześcignął. Tu największym zagrożeniem jest Izrael. Po pierwsze ma 2 kluby a po drugie one cośtam cały czas zdobywają...
Celtic najbliższy mecz gra z Manchesterem więc choć może mu się zdarzyć wygrana to jednak faworytem nie jest.
Cóż miejmy nadzieję, że Polska nie spadnie niżej niż jest. Jak będzie dowiemy się późnym wieczorem w czwartek