Temat: #12bohater
Wyświetl pojedynczy post
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2016, 20:19
Pero napisał(a):Wyświetl post
Ej napisałem ze swojej strony. Akurat w tym okresie robie bilans wydatków i nie bedzie to kwota jak mogłaby być w każdym innym okresie roku...
Po nowym roku też można wpłacać, ja właśnie też mam ten problem, że budżet roczny powoli zamykam ale wraz z rozpoczęciem roku chętnie wspomogę bardziej (można do 09.01.17).

Mi się ta akcja podoba, nawet jakby było Eldorado w Wiśle to zawsze jakąś cegiełkę możemy dołożyć od siebie. Sam uważam, że powinna być co roku przeprowadzana, żeby to był taki nawyk. Mam nadzieję, że teraz uda się pobić kwotę z poprzedniej i wtedy na prawdę byłoby świetnie. Co roku ok. 1 mln złotych dodatkowo to mocny zastrzyk gotówki. Dla porównania nasza chyba najlepsza umowa sponsorska z Erą wynosiła 5 mln zł. za sezon, z BAH-em 4 mln (oczywiście kwoty pochodzą z mediów tak więc nie wiem na ile są prawdziwe). Wiadomo inna wartość pieniądza wtedy była (choćby w przypadku Ery) no ale kwota 1 mln uzbierana i tak by robiła wrażenie.

Dodatkowo takimi akcjami pokazujemy się sponsorom. Wiedzą, że Wisła ma oddanych kibiców którzy w jakimś przypadku sięgają do portfela by wspomóc klub. Taki potencjalny sponsor też mógłby zorganizować jakąś akcję dotyczącą swoich produktów lub oferowanych usług i też by jakąś marżę pobrał (tak jak tu jest 5%).
Odpowiedz cytując