crux.a napisał(a):

|
Moja niechęć do godła czy herbu S.A. wynika z dwóch powodów: 1. bo godło TS jest estetyczne, a godło SA przeładowane jak ruski TIR, 2. bo za godłem TS stoi tradycja, której SA jest świetną, ale tylko częścią.
|
OT/
Wielu z Was patrzy na herb Wisły/TS przez pryzmat tradycji i historii, wartości które wniósł dla Krakowian a odmawiacie tego samego odpustowemu herbowi 'S.A.' ala Real Madryt.
Prywatnie uważam że jedyną namacalną zmianą jaka przyniesie zmiana godła/herbu S.A. będzie wyraźne odcięcie się od 'ery Cupiała' i symboliczne zamknięcie tego etapu na kartach historii. Marketingowo myślę że w obecnej sytuacji jest to zbędny ruch, mącenie wody które jeść nie da a w świat pójdzie następny znak że coś się skończyło. To tak w skali mikro.
Patrząc z szerszej perspektywy, mnie herb S.A. bardzo się podoba. Moim zdaniem najładniejszy herb w całej lidze. Do tego świetnie symbolizuje wszystko to co Cupiał nam dał. Herb S.A. to okres świetności klubu i suma sumarum patrząc z tej perspektywy
jestem całkowicie 'za' jego zmianą. Na już. Era świetności Cupiała powinna miec własną symbolikę na kartach historii a ludzie którzy obecnie kują 'przyszlosc klubową moga i nawet powinni to robić pod własnym 'logo/szyldem/nazwiskiem'.