BigLeb napisał(a):

Prawie każdy zdaje sobie sprawę, że TS jest lepszy od meresińskiego, Wojciechowskiego itp., ale co dalej?
Nie czujesz, że skwk i Miciek&Co jest balastem, który mocno utrudni wejście do spółki piłkarskiej poważniejszych inwestorów?
|
Po pierwsze - tak jak napisał Rav, S.A. jest dla TS za dużym ciężarem i coś mi się wydaje, że TS wcale nie chce przejmować S.A.
Po drugie - TS szykując się do rozmów z Cupiałem musiał mieć plan sponsorsko/marketingowy.
Po trzecie - działam trochę w było nie było niszowym sporcie, od strony szukania sponsorów itp. Jeżeli TS znalazł sponsorów na koszykówkę damską, powtórzę DAMSKĄ KOSZYKÓWKĘ, to są na prawde dobrzy....
Znalezienie kilku małych sponsorów na jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich, z milionami kibiców, potężnym obiektem i dalece niewykorzystanym potencjałem marketingowym powinno być znacznie prostsze.
Uważam, że idealna sytuacja to 49% udziałów TS i 51% inwestora, ale podkreślę jeszcze raz - dla tych którzy nie kumają - jeżeli TS tego nie przejmie wkrótce, to może już nie być czego przejmować.... Nie wiem czy sobie z tego zdajecie sprawę jak źle jest w Wiśle. W porównaniu do sytuacji S.A. to TS jest jak pałac ZUS.