Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2016, 21:59
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój z teorią o słupie! Jest kretyńska. Wyobrażacie sobie, że ktoś pod stołem daje Meresińskiemu siedmiocyfrowe sumy? Tak na gębę? W gotówce? Bez śladów w księgowości swojej i Wisły? I co otrzymuje w zamian? Ewentualne zyski tą samą pokątną drogą? To po pierwsze. Po drugie, taki układ wymagałby niesamowitego wzajemnego zaufania. Może jednemu człowiekowi mógłbym tak zaufać, staremu przyjacielowi. Tyle, że całe moje otoczenie wie, że to mój najlepszy przyjaciel, więc żadna by to nie była przykrywka. W grę wchodzą raczej umowy sponsorskie, oficjalne, i powolne budowanie zespołu. Oby.
Też jestem sceptyczny, bo po co inwestować w klub i pozostawać anonimowym. Nie potrafię wyobrazić sobie powodu, dla którego patron chciałby się kryć z mecenatem sportowym. A nawet gdyby chciał się kryć, to skoro jest możny i potężny, to po co by mu był młodzian cieszący się życiem i być może dobry agent, ale niedoświadczony działacz klubowy. Wziąłby kogoś ze środowiska, ze znajomościami i epatującego powagą oraz profesjonalizmem. Kogoś, kto by to uwiarygadniał, a nie wywoływał podejrzliwość. Gdyby miał tych profesjonalistów na swoich usługach, to podczas negocjacji zarysowywaliby już strategię działań, część przedstawiono by zaraz po przejęciu klubu, resztę wdrażanoby bez zgiełku, od razu powołanoby zarząd.

Natomiast trochę się zainteresowałem tematem i usłyszałem parę patentów, zestawiłem to z obecną sytuacją i jest to wykonalne wszystko.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.