wiesniak842 napisał(a):

Jezu, człowieku a jak Wisla go nie wykupi to gdzie bedzie gral skoro juz z Wisla podpisal kontrakt?
|
Kontrakt wchodzi w życie pod warunkiem wykupu przez Wisłę, jeżeli Wisła nie skorzysta z jakichkolwiek powodów z prawa pierwokupu, to kontrakt Wolskiego z Wisłą nie wchodzi w życie i nadal jest zawodnikiem Violi, która może go sprzedać komukolwiek za jakąkolwiek kasę....
Co do informacji dotyczących możliwości veta Violi to mówimy o faktach medialnych i przywoływaniu sytuacji Casemiro i rozliczeń na linii Porto - Real. Nikt z Violi ani z Wisły tych informacji nie potwierdził, więc rozmawianie o faktach medialnych mija się z celem. Aby wykupić Wolskiego Wisła z informacji przedstawionych przez klub - musi zapłacić 500 tys. euro. W mojej ocenie nie jest to wygórowana cena porównując chociażby do wysokości kontraktu Semira Stilicia w Apoelu (600 tys. rocznie) na który zwyczajnie Wisły nie było stać......
bridgeburner napisał(a):

Zapewne o tym co zwykle
"co prawda ustalilismy kwote wykupu na 500 tys E ale moze byscie jednak sprzedali go za 50tys E, tak ladnie prosimy "
|
A może chodzi o rozmowy z jakiej puli wziąć pieniądze, albo czy B. Cupiał wyłoży połowę kwoty ewentualnie sondowanie czy możliwa jest zapłata na raty

? Jestem pewien, że wykupimy Wolskiego, bo niewykupienie go w aktualnej sytuacji byłoby strzałem nie w stopę czy w kolano, tylko prosto w usta przede wszystkim strzałem marketingowym. Wykup Wolskiego to przede wszystkim sygnał, że w Wiśle wszystko zmierza do przodu - czyli powrotu do walki o wyższe cele i to walki a nie składania deklaracji (poprzedni sezon). Wystarczy w pewnym stopniu wzmocnić zespół i dać popracować trenerowi, który abstrahując od jego przeszłości i etyki był przyzwoitym piłkarzem i jest przyzwoitym na ligę polską trenerem....