Wyświetl pojedynczy post
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2016, 08:36
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Skoro Moskal, który po odejściu Stilicia oraz poi braku poważnych transferów podobno nie miał zadowalających wyników (tylko czego można było się spodziewać) i nie rozwijał zespołu, to jak nazwać okres Maaskanta?

Dostał bardzo poważne pieniądze jak na nasze ligowe warunki, dostał wagon piłkarzy, a po roku okazało się, że ta drużyna nie radzi sobie w ponoć to słabej i amatorskiej Ekstraklasie, a jakość graczy w porównaniu do poniesionych kosztów jest fatalne (miejsce po przegranych derbach).

Późniejsza ,,kariera" Maaskanta świadczy o tym dobitnie.

Smudzie (zwłaszcza) i Moskalowi można dużo wypomnieć, tylko oni zastali sytuację bardzo ciężką z winy w głównej mierze wyżej wymienionego poprzednika (oraz trzeba dodać Valckxa, Basałaja i ich znajomych menedżerów, którzy wydoili Wisłę na poważne pieniądze), który zarabiał 40 tys. euro miesięcznie, a sobie nie radził w ponoć to słabej i amatorskiej Ekstraklasie.
Gdzie sobie Maaskant nie radzil?
Nie mam zamiaru go tu gloryfikowac, swoje bledy popelnil
Ale mistrzostwo zdobyl, do grupy LE awansowal, gdy odchodzil druzyna byla na 4 miejscu w tabeli
gdzie na poczatku sezony wszystkie sily byly rzucone na eliminacje ligi mistrzów kosztem ekstraklasy
Maaskant w 41 meczach ligowych osiagnal srednio 1,8 pkt na mecz, nikt od tego czasu sie nawet do jego wyników nie zblizyl,
nie porównujmy go z Moskalem grajacym jedna taktyka, zawsze w ten sam sposob, który w w calej pracy trenerskiej nie osiagnał niczego

ok niech bedzie korekta: wygral dwa mecze w LE dzieki czemy awansowal z grupy
Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 29.02.2016 o godz. 08:55.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując