Ejdzbiol napisał(a):

W takim razie pytanie powtarzam: Czy ktoś widział sparing z Żyliną i jak to wyglądało?
|
Oceny indywidualne, bo drużyny nie można oceniać. Widać 0 zgrania i ciężkie nogi.
Bałaszow prezentował się wg mnie naprawdę dobrze. Świetna szybkość, zrywy w stylu Kuby, niezła technika i przebojowość. Oczywiście kondycyjnie słabo przygotowany i oczywiście nie rozumiał się z partnerami.
Małecki - gorzej od Bałaszowa, ale nie był najgorszy na boisku. Wymagania są od niego dużo większe. Musi poprawić swoją szybkość, bo wygląda na bardzo ociężałego. Poza tym wiele się nie zmienił.
Drzazga, pierwsze koty za płoty, ale jak dla mnie i tak widać, że już okrzepł w grze z seniorami. Widać, że wzoruje się na Lewandowskim, choć nie prezentuje nawet 10% tej klasy

Fajnie się przepychał z obrońcami Ziliny.
Pietrzak - Solidnie. Wg mnie nie potrzebujemy Sadloka (z racji tego że i tak nie ma motywacji do gry w naszych barwach) i na jakości nic nie stracimy.
A co do reszty to w większości kaszanka. Popović nieźle, ale zbyt indywidualnie. Uryga, Boguski, Crivellaro bardzo słabo. Cywka, Głowacki, Guzmics i Burliga znośnie przeciętnie. Bramkarze nie mieli wiele do pokazania swoich umiejętności, bo Żilina wcale tak dużo nie atakowała.
Osobiście pomimo nieprzyjemnego wyniku jestem optymista. Dojdzie Mąka, Brożek, Ondrasek, Jović, Guerrier i Sadlok.
Na pewno drużyna potrzebuje jeszcze wcmocnień. Skrzydłowego - jeśli znajdą lepszego od Bałaszowa (choć najlepiej obydwóch) oraz środkowego defensywnego pomocnika. Wzmocnienia w obronie uzależnione od odeścia Sadloka.