|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podobno miał jakies problemy z sercem. mam nadzieje, ze to nic poważnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Do ogladajacych sparingi, jaki pierwszy sklad wykluwa sie na Gornik?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A powinno byc:
Cierzniak, Burliga, Glowacki, Guzmics, Sadlok Jankowski, Maczynski, Popovic, Cywka Crivellaro, Pawel Brozek Mi sie wydaje ze z tym Popoviciem to szalu nie bedzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie przypadkowo Popović poprzednio grał w klubach, o których trudno napisać że są mocne. Na ten moment jedynie Cywka jako tako się prezentuje. Crivellaro również może okazać się niewypałem bo jak dobrze się przyjrzeć jego CV to w Victorii B jako tako dotychczas to wyglądało. Na boisku sprawia w każdym razie wrażenie jakby pewnych rzeczy uczył się od niedawna. Bez skrzydeł na poziomie Wisła jest i będzie w swoich poczynaniach przewidywalna do bólu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mi tam się Popović podoba. Brakowało nam kogoś takiego, kto umie rozprowadzić akcje od tyłu i wyjść spod pressingu. Wiele akcji szło po jego przytomnych przerzutach, w rozprowadzaniu piłki był bardzo dobry. Strat praktycznie nie odnotowano. Nie jest to piłkarz tak ofensywnie usposobiony jak Stilić, ale z drugiej strony jest od niego szybszy i nie zostawia takiej dziury po sobie w defensywie. Mam nadzieję, że wypali w oficjalnych meczach.
Jankowski dziś kluczowe podanie oraz asysta (śmieszna sprawa, bo najpierw sam wypracował - świetny przechwyt, potem wyszedł sam na sam i spieprzył - dał się dogonić obrońcy, no i to przytomne zagranie do Brozia). Bardzo cieszą bramki Pawła. Mam nadzieję, że się zepnie w sobie jeszcze na ten jeden sezon chociaż! Jemu na pewno jest ciężko utrzymać odpowiednią dynamikę i formę czysto fizycznie. Wszystko zależy od jego pracowitości i tego czy będzie trzymał dobrą sylwetkę i szybkość. W tym wieku o to trudno. Dziwny był to mecz, długimi momentami gra się świetnie kleiła, by w następnych minutach wyglądała po prostu źle. Generalnie nie sądzę, aby drużyna miała mniejszy potencjał niż ta z poprzedniego sezonu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.07.2015 o godz. 21:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powalczmy chociaz o Puchar Polski. Najlatwiejsza droga do pucharow. Ostatnio to trofeum wygralismy 12 lat temu, a takiemu klubowi jak Wisla nie przystoi tak dluga przerwa!!! Smuda mial puchar gdzies. Mam nadzieje, ze tym razem powalczymy. Chcialbym zebysmy zdobyli po raz 5 to cenne trofeum!!!! Na Mistrza nie ma szans, chociaz dopoki pilka w grze, wierzyc trzeba!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Dobre momenty przeplataliśmy złymi. Byliśmy zdecydowanie lepsi od Banika, ale to nie powód do chwały. Wstydu też nie było. Każdy mecz jest inny, ja bym się martwił jeśli byśmy na przykład nie strzelili żadnego gola albo przegrali. Tak to były bardzo dobre momenty, akcje które łatwo rozrywały obronę przeciwnika z przodu. Bywało też gorzej długimi chwilami, ale ta Wisła stwarzała sytuacje z łatwością. Wiadomo - przeciwnik nie z wyższej półki, ale nie ma się czego wstydzić. Byłoby jakbyśmy przegrali np. 0:2, albo wygrali 1:0 jakimś psim swądem po ogromnej przewadze przeciwnika. Tak to ciężko o jakieś konkretne wnioski nie sądzisz? Szczególnie prognozowanie miejsca w tabeli na koniec sezonu :o Moskal jak to trener, musi piętnować złe momenty, nie przywiązywałbym wagi do jego oceny, bo on zawsze tonuje nastroje i mówi jak perfekcjonista. Podejrzewam, że drużyna musiałaby kontrolować cały mecz przez 90 minut mając miażdżącą przewagę, żeby się jakoś cieplej o jej grze wypowiedział. W dodatku mieliśmy juniora na stoperze cały mecz, jakby tam był Głowacki to by to wyglądało pewnie też lepiej, bo parę razy zaśmierdziało golem po jego zagraniach (chociaż akurat o bramkę bym go specjalnie nie winił). Tak naprawdę można komentować grę pojedynczych piłkarzy, jakąś tendencje - ale liga i tak zweryfikuje wszystko. Ja uważam, że mamy ciekawszy zespół niż w poprzednim sezonie Możesz się nie zgadzać, twoje prawo.Acha, w przeciwieństwie do niektórych nie podoba mi się aż tak bardzo Cywka. Widać, że siłowo, kondycyjnie, szybkościowo i taktycznie wszystko gra, walczy, szarpie, wraca się, chce być pod grą. Z drugiej strony straszny z niego chaotyk + technicznie surowy i odniosłem wrażenie, że nie widzi za dużo na boisku. Chociaż mam nadzieję, że zada kłam moim przeczuciom i zagra super sezon. Z tymi skrzydłami też bym nie przesadzał, bo jednak trochę tych akcji po skrzydłach szło - ba odkąd nie ma Stilicia to właśnie gramy mniej środkiem, więcej bokami. Częściej również przerzucamy ciężar gry z jednej strony na drugą, czego mi w Wiśle w poprzednim sezonie brakowało (duża zasługa Popovicia). Pytanie tylko jak będziemy wyglądać w meczach z typowymi drwalami (3/4 ligi) i czy starczy nam jakości, żeby to ogarnąć na takim poziomie jak z Banikiem (czyli łatwo stwarzać 2-3 razy więcej sytuacji od przeciwnika i je wykorzystywać). Może być z tym różnie, bo zespól nowy, jeszcze nie zgrany, skład też się jeszcze nie wykrystalizował. Potencjał imo jest, ale zanim to się ustawi jak należy możemy parę razy zaliczyć wtopę w lidze - a że mamy trudny terminarz to będzie o to łatwiej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.07.2015 o godz. 23:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co jest z Piotrem Żemło ? Kontuzja czy poza kadrą ?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak jak ktoś pisał wyżej. Miał problemy z sercem i nie przepracował całego okresu przygotowawczego. Dlatego najpierw zaczyna grać w rezerwach (wczoraj zagrał sparing z Banikiem II).
![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak ypadł Kuczak? Mozna spodziewać sie ze w tym sezonie troche pogra ( na dobrym poziomie) ? Jak Panowie go oceniacie?
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wszedł na jakieś 10 minut, więc trudno cokolwiek o jego występie napisać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Plan sparingów I drużyny:
22.01 - MŠK Žilina(Myślenice) 26.01 - Ferencvárosi TC (Turcja) 28.01 - Botew Płowdiw (Turcja) 31.01 - Hajduk Split (Turcja) 05.02 - Górnik Zabrze (Myślenice) Piłkarze do pracy wracają 11 stycznia, a 23 stycznia jadą na zgrupowanie do tureckiego Belek. |
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
nasi dziś ruszyli z przygotowaniami,
dało się zauważyć na fotkach przyglądającemu się treningom Zdenkowi Ondraskowi, myślę że to przygotowanie do rundy będzie kluczowe gdyż: - mamy o co grać, bo o wydostanie się z dołu tabeli - mamy nowego trenera po którym nie wiadomo co się spodziewać - wypłaty zostały uregulowane, a co za tym idzie? już nie ma usprawiedliwień "nie płacisz, nie gram" ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=LW15dJb_-5E
od czegos takiego powinny zaczynać sie przygotowania zimowe :} ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pytanko: Czy jest gdzieś otwarty wątek dotyczący sparingu z Żyliną? Albo inaczej, czy ktoś widział mecz i może coś powiedzieć o tym jak na ten moment wygląda zespoł, bo oczywiście nie wiem czy wyglądało to sensownie... czy jak tylko wszedł Buchalik to wpuścił dwie bramki dla uspokojenia nerwów
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tutaj piszemy przecież to jest przygotowanie do sezonu
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W takim razie pytanie powtarzam: Czy ktoś widział sparing z Żyliną i jak to wyglądało?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak.
Jak końcówka rundy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Bałaszow prezentował się wg mnie naprawdę dobrze. Świetna szybkość, zrywy w stylu Kuby, niezła technika i przebojowość. Oczywiście kondycyjnie słabo przygotowany i oczywiście nie rozumiał się z partnerami. Małecki - gorzej od Bałaszowa, ale nie był najgorszy na boisku. Wymagania są od niego dużo większe. Musi poprawić swoją szybkość, bo wygląda na bardzo ociężałego. Poza tym wiele się nie zmienił. Drzazga, pierwsze koty za płoty, ale jak dla mnie i tak widać, że już okrzepł w grze z seniorami. Widać, że wzoruje się na Lewandowskim, choć nie prezentuje nawet 10% tej klasy Fajnie się przepychał z obrońcami Ziliny. Pietrzak - Solidnie. Wg mnie nie potrzebujemy Sadloka (z racji tego że i tak nie ma motywacji do gry w naszych barwach) i na jakości nic nie stracimy. A co do reszty to w większości kaszanka. Popović nieźle, ale zbyt indywidualnie. Uryga, Boguski, Crivellaro bardzo słabo. Cywka, Głowacki, Guzmics i Burliga znośnie przeciętnie. Bramkarze nie mieli wiele do pokazania swoich umiejętności, bo Żilina wcale tak dużo nie atakowała. Osobiście pomimo nieprzyjemnego wyniku jestem optymista. Dojdzie Mąka, Brożek, Ondrasek, Jović, Guerrier i Sadlok. Na pewno drużyna potrzebuje jeszcze wcmocnień. Skrzydłowego - jeśli znajdą lepszego od Bałaszowa (choć najlepiej obydwóch) oraz środkowego defensywnego pomocnika. Wzmocnienia w obronie uzależnione od odeścia Sadloka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
IMO Buchalik fatalnie, w ciągu 30 minut zawalić bramkę i tylko szczęściu zawdzięczać nie stracenie 2 kolejnych? Ustawianie się przy strzałach z dystansu dramat, wychodzenie do dośrodkowań nie istnieje, na przedpolu słabo, refleks przeciętny... czy on w ogóle ma jakiekolwiek zalety?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dziś zaczyna się obóz w Belek, na który pojechało 24 zawodników
Bramkarze: Cierzniak, Buchalik, Miśkiewicz Obrońcy: Bartosz, Burliga, Głowacki, Guzmics, Jović, Kujawa, Pietrzak, Sadlok, Żemło Pomocnicy: Bałaszow, Boguski, Crivellaro, Cywka, Guerrier, Małecki, Mączyński, Popović, Uryga Napastnicy: Brożek, Drzazga, Ondrasek |
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Dodałbym tylko Bartosza, który w drugiej połowie grając na prawej obronie naprawdę sie wyróżniał na tle reszty.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Cytat:
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ei, oglądał ktoś z Was spar z Węgrami, jak wypadły nasze asy w nim? czy ten Balashov się nadaje, czy tylko przypadkiem wpadła? czy Ondrasek kumaty czy drewno?
![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|