Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2016, 13:11
oczywiście że nie baza a ludzie ja kierujący to podstawy sukcesu.
Teksty o prostych boiskach dzięki którym mozna uczyć się techniki to jedna z większych bzdura jakie czytałem
(w Argentynie młodziki cwiczą na zdezelowanych betonowych halach i boiskach na ktorych trawa umiera - widziałem reportaż. W Brazylii techniki uczą się na plaży i miedzy domami , a w Chorwacji np. wazne jest by była piłka, a boisk się zrobi - byłem na treningu jednej z druzyn młodzieżowych z Zagrzebia i akurat trenowali gdy trawa sięgała kolan.)
I z punktu widzenia osoby grającej w pilke - Technikę sie ma albo nie ma. Wyuczyć się da - ale do pewnego poziomu, czucia w nogach nie zmienimy. I wg. mnie łatwiej jest nauczyć się opanowania piłki itp gdy podłoże jest nierówne i myślimy o tym gdzie piłka spadnie jak się odbije itd Detale!
No ale to temat na lata rozmowy.
Podsumowując jednak gdyby baza dawała sukces to nie trzeba by było trenerów. Pytanie na koniec : pewna (jedna z najlepszych na świecie szkółek ) szkółka zatrudnia ....trenerów Judo. Która? Po co? Oraz dlaczego w Polsce prawie żadna? (znam osobiscie jedną która dzięki współpracy z tą że własnie szkółka zatrudniła specjaliste w kimono.)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując