ABGwislakABG napisał(a):

Zbanowanie uzytkownika wciskajacego komus popieranie ludobojczego, komunistycznego systemu jest dziwne?
Dobrze wiedziec.
|
IMO nie jest dziwne natomiast mnie, zastanawia swoista wybiórczość w stosowaniu systemu banowania użytkowników. Oto z reakcją moderatorów spotyka się takowy post:
milosz napisał(a):
ABGwislakABG
jesteś komuszkiem, bo zachowujesz się jak bolszewik z nożem w zębach.
|
Natomiast bez jakiekolwiek odzewu w różnych odstępach czasowych pozostawały przykładowo takie wypowiedzi jak:
palikot napisał(a):
Skończ już obrażać prawdziwych Kibiców Wisły i prawdziwych Polaków ty prożydowski chamie. Nauczyli by was kultury tam trochę te Araby z Izilu
|
fialo napisał(a):
|
via Sławomir Cenckiewicz klaunie.
|
Szpen napisał(a):
|
normalnie na miescie dostalbys w ryj, a pozniej jeszcze kopa
|
Rozumiem, że na tym forum obowiązuje w stosunku do wszystkich jego użytkowników jednakowy regulamin. Skoro tak, to uważam za niedopuszczalne stosowanie zasady mówiącej, iż:
„Wszystkie zwierzęta są sobie równe, ale niektóre są równiejsze od innych”. To wypacza sens jakiejkolwiek dyskusji.
wiesniak842 napisał(a):
|
To samo sie tyczy shoutboxa. Tylko ktos cos wspomni o czyms zwizanym z polityka, zaraz jak grzyby po deszczu wyrastaja przedstawiciele jedynej slusznej partii na tym forum.
|
Shoutbox w moim przekonaniu ze swej natury nie jest dobrym miejscem na tego rodzaju dysputy. Dla takich dyskusji miejscem docelowym jest
Temat polityczny. Cóż, to za problem dodać odpowiedni zapis do regulaminu mówiący o zakazie rozmów dotyczących polityki, czy innych wątków poruszanych już na forum na SB? Sam kilka lat temu byłem w gronie moderatorów pewnego forum i przyznam szczerze, że wprowadzenie takiego punktu do regulaminu miało swoje pozytywne skutki. Uważam, że zamiast narzekania powinniśmy pochylić się nad takim pomysłem, a następnie przedyskutować go jako propozycję godną rozważenia.