Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2015, 08:12
Barti napisał(a):Wyświetl post
ja bardzo kibicuję wschodniej obwodnicy Krakowa...to w dużym stopniu rozładuje korki w mieście...każdy kolejny most na Wiśle jest na wagę złota...
No własnie, nie za bardzo czaję tą wschodnią obwodnicę (prośba niech ktoś objaśni mi ją skrótowo co ma dać). Skoro z A4 dojeżdżajac do Krakowa jest odbicie na Zakopane i do Węzła Opatkowickiego czyli na południe Krakowa jedzie się autostradą, to chyba to co projektują dubluje tą trasę ale w mieście ? Nie za bardzo kojarzę co to ma dać, przy tak ogromnych kosztach (tunel).
Ja sam zainteresowany jestem północną obwodnicą, która domknęła by ring wokół Krakowa ale można nia nią czekać jak na Godota.

Cytat:
No bardzo jestem ciekaw czy doczekamy się wreszcie przyzwoitego wyjazdu na Warszawę...

To jest skandal, chyba jesteśmy jedynym państwem w Europie, w którym miedzy dwoma największymi miastami nie ma autostrady. A tu jeszcze pod znakiem zapytania stoi zwykła ekspresówka !
Tak Kopacz, to jest właśnie ruina, ten wyjazd z takiego miasta jak Kraków do stolicy kraju. Od kilkudziesięciu lat nic się nie zmieniło.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 28.08.2015 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując