Rafal-SWL napisał(a):

|
Wracając do Jankesa, bo widzę że nie wszyscy rozumieją, Jankes wczoraj zagrał za Crivellaro, więc wystąpił na pozycji ŚPO, czyli na pozycji Stilicia, Meliksona, Szymkowiaka, a teraz włącz sobie powtórke meczu i odpowiedz sobie i mi na pytanie jak zagrał Jankowski jako rozgrywający? Jak dla mnie zagrał słabo, to nie jest pozycja dla niego, kto miał tworzyć nasze akcje, kto miał rozprowadzać piłki, kto miał być mózgiem zespołu? Gdyby Jankes zagrał zamiast Brożka, to wtedy byłbym zadowolony z jego występu, bo napastnik ma stać i strzelać, a rozgrywający ma ROZGRYWAĆ,
|
No popatrz, a ja myślałem, że on w jednym meczu zrobił więcej niż Crivellaro we wszystkich meczach w jakich brał udział.
No ale widocznie zupełnie się nie znam na piłce
Prawda jest taka, że Guerrier, Jankes i Boguś ciągnęli naszą grę. Nawet weszlo, które uwielbia brechtać się z Boguskiego i Jankowskiego i często im zaniża noty potwierdza. Także przestań waćpan pieprzyć głupoty

Nie ma co narzekać na szeroko pojętą grę ofensywną, tylko na to jak łatwo drużyna oddawała inicjatywę i odpuszczała defensywną grę.
Generalnie Jankowski od dłuższego czasu jest w gazie, było to widać w przygotowaniach do sezonu i sam zachodziłem w głowę czemu Moskal ławkuje gościa, który macza palce w większości zdobywanych przez nas goli.