Wyświetl pojedynczy post
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2015, 22:12
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Raczysz sobie żartować. To oddawanie inicjatywy przeciwnikowi po strzelonej bramce w każdym meczu, bez względu na kaliber rywala, brak pomysłu na kontrolę nad meczem lub choćby sensownego zorganizowania defensywy, ch.we przygotowanie mentalne i brak jakiegokolwiek reagowania na to co się dzieje na boisku to przede wszystkim wina trenera. To Moskal jest kapitanem na tym statku. To on ma stworzyć charakter tej drużyny i jej styl. Póki co najbardziej charakterystyczną cechą tej drużyny za Moskala jest jej frajerstwo i minimalizm.
Czy ty w ogóle przeczytałeś co napisałem? Czy zatem sugerujesz że Moskal powinien założyć korki i zacząć czyścić w środku pola zamiast Urygi? Nie wiem czy gdzieś jest jakiś klasowy zespół bez wymiatacza w środku pola. My takiego w każdym razie nie mamy więc i oczekiwanie kompletów punktów jest z dupy. Można wiele braków w zespole ukryć dzięki odpowiedniej taktyce, ale braku defensywnego pomocnika ukryć się nie da, a to on jest w takich momentach absolutnie kluczowy. Kiedy w środku nie ma kto czyścić to każdy nasz rywal przy odrobinie determinacji będzie miał autostradę do bramki!

Niektórzy to myślą że trener to jakiś magik i każdy ruch nogą piłkarzy zależy od niego, ale tak nie jest. Mówię: wstawić Sobola/Wilka za Urygę i mielibyśmy pewne 3pkt, a Moskal pomimo identycznej pracy byłby super trenerem. Dać jeszcze napastnika z formą za Brożka a pewnie mielibyśmy komplet punktów i lidera. Ale jesteśmy zespołem o ogromnych brakach kadrowych i nawet Mourinho by nam zaplecza nie wyczarował.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując