Wyświetl pojedynczy post
loory
Member

Od: 12.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2015, 15:50
przepraszam ale nie rozumiem całego pocisku na Pawła. Wszyscy wiemy ze nie jest demonem szybkości (już? czy wgl tam był) ale przecież widać że każda długa piłka jest kierowana na niego. I może nie wygrywał dryblingami ale wg mnie na paacach jednej dłoni można wyliczyć jego przegrane pojedynki o pozycje i górną piłkę. W tym aspekcie jest naprawdę mocny. Szkoda że czasami się tam zakręcił sam ze sobą ale nie mamy lepszego napastnika i wg mnie Brozio daje z siebie 1906%!

Muszę przyznać że nie dawałem szans naszemu bramkarzowi. Po pierwszym meczu z Górnikiem myślałem że to będzie klapa a tu z meczu na mecz coraz to lepiej wygląda. Nie wiem jak wam, ale ja już ciśnienia nie mam przy każdym stałym fragmencie że nasz Majkel - dziurawe rece - Buchalik wypluje piłkę pod nogi napastnika. Każde wyjściem do piłki w powietrzu jest pewne!

Natomiast nie potrafie zrozumieć ciągłego stawiania na Alana. Sam jestem za tym by dawać szansę naszym juniorom i wychowankom ale no własnie ale! Alan ewidentnie jest elektryczny przy najmniejszym pressingu przeciwnika. Wiem wiem, jest to defensywny pomocnik ale nie można tylko od niego wymagać by umiał taktycznie sfaulować bądź przerwać akcje czystym przejęciem piłki. Wg mnie wyprowadzenie piłki to on ma dalej na poziomie trampkarza. Przecież już nawet wczoraj nasz Trener nie wytrzymał jak ten przestraszny zamiast (nawet) cofnąć piłkę do bramkarza czy to do Głowy, jedzie dzidą w bok = i mamy strate. Ani jedno jego "długie" podanie nie było celnym. ale już ok, dajmy że to Mączyński ma wyprowadzać przejęte piły, to jest takie piękne porzekadło które mój było treneiro powtarzał na każdym treningu : " lepiej mądrze stać niż głupio biegać" i tak słyszałem na stadionie jak się to tam jedne z drugim kłócą że " Mączyński się "opier*ala" a patrz jak to Alan zasuwa". jasne że Alan lata 2 razy więcej bo własnie się słabo ustawia. A Mączyński stojąc w miejscu blokował 2 zawodników Lecha. Alan się przesuwa i robi dym odsłaniając swoja strefę i było groźnie.
Teraz będzie szansa wypróbowania Cywki na defensywnym pomocniku. Zobaczymy co z tego będzie. Ale mam odczucia że dużo spokoju

A mecz to 5+! Szkoda tylko że pojawiło nas się tylko 13tys. Bo warunki i rywal z najwyższej naszej półki. Nie wiem czego więcej potrzeba ;/

JJJ
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując