Wyświetl pojedynczy post
msn
Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2015, 19:03
Ajax napisał(a):Wyświetl post
A to przypomnij mi jakie wyniki poza tymi 5 meczami osiągnął Smuda w zeszłym sezonie?
Wystawił skład kibicom na złość w PP i jeszcze był z tego dumny. Nie osiągał jakoś specjalnie lepszych niż Moskal, ale nie chodzi tylko o wynik ale o grę. Nie było żadnej koncepcji, jak mecz wyszedł kilku piłkarzom to było fajnie, ale ogólnie zęby bolały jak się starało dostrzec jakiś zamysł.

Podejście Smudy do piłkarzy było dobre jak kogoś lubił, a jak trzeba było wytłumaczyć (Guerier, Sarki) albo wykazać się cierpliwością i ciepłym słowem (Zając, Stolarski), to Smuda publicznie gości gnoił i ośmieszał.

Za którego trenera takie tuzy piłkarskie jak Garguła, Burliga, Boguski, grały dobrą piłkę?
Za którego trenera Brożek strzelał seryjnie bramki?
Garguła w Bełchatowie, w Wiśle miewał tylko dobre mecze. Boguski przed skręceniem nogi, później tak samo słabe okresy przeplata lepszymi. Burliga faktycznie na współpracy z Frankiem skorzystał, ale mam nadzieję, że z Moskalem nie będzie gorzej. Brożek seryjnie strzelał przed wyjazdem za granicę za Skorży i był okres, że sam ciągnął grę Wisły. Na pewno teraz nie prezentuje się gorzej niż za Smudy.

Jak na razie to Probierz ma wyniki a Moskal nie..
Probierz trenował Wisłę i nie chciałbym żeby to się powtórzyło. Wydaje mi się, że wizja jego gry nigdy nie sprawdzi się w Krakowie ze względu na oczekiwania, że to Wisła ma prowadzić grę i od początku grać o zwycięstwo.

Jakby zatrudnili Probierza, Kulawika, Fornalika czy kogokolwiek innego to zaraz Ty i Tobie podobni zaczęli by płakać na forum i narzekać, że się nie nadaje.

Poza tym ciągle uważam, że wizja gry Moskala jest dobra, a sam Moskal jest odpowiednią osobą. Powinien dostać na pewno czas do końca sezonu, albo najlepiej dwóch - no chyba, że mielibyśmy spadać z Ligii i trzeba by robić ratunkową zmianę - i wtedy będzie można powiedzieć np. dobry trener ale wyników nie ma, drugi Gurardiola itp. itd.
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!