Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2015, 14:44
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Aspekty czysto trenerskie?... Daj spokój po Tobie spodziewałem się, że nie Masz jakichkolwiek wątpliwości co do różnic w "warsztacie budowlanym" a trenerskim. Choćby współpraca z fizjologiem lepiej rokuje (bo zgadzam się, że akurat wczoraj wytrzymałość na 90 minut walki nie była dostrzegalna). O "przygotowaniach taktycznych" Smudy nie wspominam, bo już sami piłkarze na ten temat legendy opowiadają.

Po Moskalu spodziewam się stopniowego wprowadzania Wiślackiej młodzieży i na to liczę (w trakcie bytności Smudy chyba się zgodzisz, że nie było na to żadnych szans?). Wczoraj akurat się zawiodłem w tym aspekcie...
Innymi słowy: nie jesteś w stanie wskazać żadnej różnicy na plus dla Moskala w stylu gry, ustawieniu zespołu i innych aspektach boiskowych.
Dla Twojej informacji: to Smuda wprowadził (rozumiem przez to - do składu, a nie dał pograć ogony i w PP) więcej wiślackiej młodzieży i wychowanków niż Moskal: Uryga, Chrapek, Stolarski (pół na pół z Kulą), Burliga (któremu de facto uratował karierę). Moskal jak na razie jedynie stawiał na Czekaja.

Nie jestem fanem Smudy, ale to nie znaczy, że będę wiecznie tolerował bajeczkę jaki to Moskal jest lepszy bez żadnych racjonalnych przesłanek ku temu.

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Naturalną pozycją zarówno dla Burego, jak i dla Jovica jest prawa obrona, na której zagrać może tylko jeden. Aż tak Cię to dziwi, że próbuje (raz jednego, raz drugiego) na mniej dla Niego korzystnej?
Problem w tym, że Moskal próbuje dopasować wykonawców do taktyki, a nie na odwrót. Nie dziwi mnie to, tylko szokuje, bo powinien zrozumieć, że nie nazywa się Guardiola a to jest Kraków, nie Monachium. Ma konkretny materiał i jeśli nie potrafi nic z niego wykrzesać, to powinien podać się do dymisji. Takie eksperymenty pokazują, że brak mu pomysłu co zrobić.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale niektórych tak Kazek uwiera, że nie mogą wytrzymać ...
Tak?! To wskaż mi wcześniejsze posty w których jechałem po Moskalu.
Miesiąc miodowy się właśnie skończył. Wcześniej zespół zajechał mu Smuda, zawodnikom kończyły się kontrakty i były plamy na Słońcu. Nie znam się na horoskopach, ale pewnie też były do bani.
Teraz nie ma już usprawiedliwień, przynajmniej dla mnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2015 o godz. 14:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!