kerim1906 napisał(a):

|
dobra , nie chcą się "chwalić " antysystemowcy swoimi "dokonaniami" na polu rynkowym to zapytam nieśmiało , czy w wolnym kraju można dać ludziom zarobić godne pieniądze,problem tego kraju polega na tym że ludzie dali sobie wmówić że będą pracować za tysiaka i będą dostawać emeryturę w takiej wysokości , nikt przeciw temu nie protestował i tak to trwa 25 lat , ten symboliczny tysiak to skrót myślowy żeby nie było , ale wielu ludzi poza taka kasę nie wychodzi , wracając do "antysystemowców" , większość z was ma mizerne czy wręcz zerowe pojęcie o wolnym rynku czy o założeniu i utrzymaniu rodziny , jak będziecie po jednym i drugim to podyskutujecie praktycznie a nie czysto teoretycznie , zapewniam was , robi to różnicę
|
dzisiaj właśnie (dziękuję za zyczenia

)kończę 48 lat.mam trojkę dzieci, i jestem antysystemowcem.będę glosował na Korwina choc zdaję sobei sprawę,ze jego poglady są moim zdaniem zbyt skrajne.ale nawet gdyby doszedł do władzy jego program zostanie złagodzony.w skrócie opisalbym to tak.niech sie wszyscy rządzący odwalą ode mnei,od tego ajk wychowuję swoje dzieci,czy toleruję ( a jak widać to nei toleruję) pedałów,czy zapinam te mityczne pasy w samochodzie itd itp.niech mi nie zabieraja mich zarobionych pieniędzy by je przekazywać dalej oczywiście odpowiednio pomniejszone na wynagrodzenie za ich ciężką prace...swego czasu w "trójce" jedna pani z PO na zarzut,że wzrosła w czasie ich rządów liczba urzędników odpowiedziała,że w sumie to dobrze bo dzieki temu wiecej ludzi ma pracę i jest mniejsze bezrobocie.to czemu nie zaproponowała żeby wszystkich zdolnych do pracy zrobic urzędnikami.w końcu problem bezrobocia przestałby istnieć...wlasnei przeciwko takeimu systemowi jestem.znam go trochę na poziomie gminy i powiatu.