Cytat:
|
zaktywizuje , ale to jest cała seria wypowiedzi i zdarzeń które mnie niepokoją , nie mam nic przeciwko Kowalskiemu czy Braunowi ale ich ostatnie zachowania są co najmniej zastanawiające , Korwina pomijam bo zdążyłem sie przyzwyczaić
|
Napiszę jeszcze raz bo chyba nie dotarło. Smutno, że rażą Cię (Was) WYPOWIEDZI Brauna, Kowalskiego czy Mikkego na temat Rosji/Putina a nie rażą Was DZIAŁANIA na rzecz Żydów, na niekorzyść Polski przez PiS.
Pragnę zauważyć iż jest to symptom tego jak jesteście zmanipulowani. Tu gościa ganicie za same słowa a swoim wybaczacie za czyny i to jakie czyny - bo oddać polską kasę Żydom za stalinizm i hitleryzm to jest czyste kurestwo na niekorzyść Polski i Polaków. Nie da się tego porównać do czegoś innego, przykładowo wielkie "ale" PiSu względem Orbana za dbanie o korzyści dla Węgier i układanie się z Putinem. To też się ma nijak jeśli chodzi o skalę "niepoprawności" (ale polityka oczywiście ma być obliczona nie na poprawność tylko na skuteczność) względem ODDAWANIA polskich pieniędzy Żydom.
Takich mamy polityków i takich mamy wyborców. Chamy, złodzieje i oszuści (politycy) a Wy biedni zmanipulowani. Ludzie, którzy oddają polskie pieniądze Żydom wyznaczają sobie standardy i ganią Orbana, dobrego polityka, czy antysystemowców za to, że coś nie tak powiedzieli. Śmiech na sali. Aaaa, jeszcze mi się coś przypomniało. Kto gani Kowalskiego, Brauna itd? Ci sami co się układają z banderowcami. Beka.
Kolejny przykład jak Kerim jesteś zmanipulowany:
Cytat:
|
nie doczekasz się , a morderca Putin jest dobrym politykiem tylko słabością tzw europy i plastikowego obamy , jeszcze lepszym będzie jak zajmie Litwę ,Łotwę a na koniec Polskę
|
Putin jest dobrym politykiem i już. Po co te docinki o słabej Europie czy Obamie? A może wymyśl sobie, że Europa jest słaba bo przy mocnym Putinie inaczej się nie da.
Po co te docinki o Litwie i Polsce? Chyba tylko po to żeby zdyskredytować oponenta na zasadzie: "tak jest dobry? A jak zajmie Polskę to co?". Znowu zero merytoryki i manipulacja.
Na siłę dorabiasz jakieś tezy i bronisz swojego zdania mimo, że stoisz na przegranej pozycji.
Cytat:
|
no żesz nie wiedziałem, za putinu kraina mlekiem i miodem płynąca , zapytaj przeciętnego rosjanina ?
|
I znowu manipulacja. Gościu Ci pisze o porównaniu okresów za panowania Putina i przed a Ty na to lejesz i piszesz bez odniesienia do dawnych czasów.
Szkoda, takie coś zabija dyskusję bo to tak jakby ciągle musieć udowadniać, że 2+2=4. Napiszesz to raz, drugi, trzeci ale Ty i wiele osób ciągle będą pisać, że nie ma się racji, że tak nie jest do końca itp. Trochę rozsądku w tym wszystkim bo to, że popieramy innych polityków to nie oznacza, że mamy kłamać, manipulować tylko po to żeby się okazało, że mój "polityczek" to lepszy od Twojego.