Wyświetl pojedynczy post
przemonik
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2015, 12:14
element napisał(a):Wyświetl post
Za każdym razem gdy ktoś zginie w wypadku samochodowym lub w wyniku wybuchu gazu w kamienicy mamy ogłaszać żałobę narodową? śmierć ponosi setki Polaków każdego dnia z różnych powodów i czemu ich śmierć ma być gorsza od śmierci tych z Tunezji? ogłaszajmy więc żałobę narodową każdego dnia. Czemu z powodu śmierci mojej cioci nikt nie ogłosił żałoby narodowej, a z powodu śmierci kogoś tam w Tunezji już tak? śmieszą mnie te żałoby narodowe i dzielenie zmarłych na lepszych i gorszych. Biedni ludzie często nie mają za co pochować swoich bliskich, a jak ktoś zginie w wyniku wybuchu w Tunezji to będzie mógł liczyć na kondukt pogrzebowy, orkiestrę wojskową i 100 tyś. dla rodziny na drobne wydatki.
Nikt z nas przecież nie chce żadnej żałoby. Codziennie na polskich drogach ginie 15 osób i z ich powodu nikt nie ogłasza żałoby, dlatego dla mnie również byłby to bezsensowne. Jednak jak wszyscy wiemy, osoby odpowiedzialne za wprowadzanie lub nie takiej żałoby już wielokrotnie pokazywały, że mogą zaskoczyć społeczeństwo.

Ciekawe jak zostanie rozwiązana kwestia prawej obrony. Osobiście wolałbym, żeby zagrał tam Jovic. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest ustawianie z kolei Burligi na prawym skrzydle. Ich współpraca w meczu z Zawiszą nie wyglądała zbyt dobrze, chociaż byli na odwrotnych pozycjach wtedy.
Odpowiedz cytując