Cytat:
|
A "siła jego argumentów" w tej sprawie jest mniej więcej taka sama jak choroba filipińska tłumacząca zachowanie Kwaśniewskiego na Ukrainie. Dlatego zdecydowanie trzeba mieć naturę kuca aby lansować takie bzdury w necie.
|
Siłą argumentów są jego głosowania. Szarama zagłosował jako JEDYNY ze swej partii przeciw. Ma się tym chwalić przed Prezesem? Mówić, że guziki mu się pomyliły? I proszę o nie nazywanie mnie per "kuc" albo chociaż dawanie tego do zrozumienia. Bawiąc się kolejny raz w emja- moje zdanie o Korwinie jest powszechnie jasne. Niedawno wysmażyłem o nim piękną notkę ze stwierdzeniem, że "skończyć nie może" co jest wystarczającym argumentem.
Cytat:
|
Kompletnie nie rozumiem tego argumentu. Jeśli, jak piszesz, głosowanie było za całością ustawy to głosując przeciw głosowałoby się za tym że problemy z otrzymywaniem zasiłku mieliby np: polscy kombatanci mieszkający za granicą. Chyba nie o to Ci chodzi?
|
Tak jak pisałem- odnosimy się wtedy jako partia do tego konkretnego punktu w ustawie, że nie możemy zagłosować za prożydowskim interesem i dewaluuje to wartość całej ustawy którą w reszcie zapisów uznajemy za konieczną i potrzebną. Jaki "przekaz" idzie w eter? Ano taki, że faktycznie jesteśmy partią o propolskim nastawieniu. Mainstream wrzy i lży PiS. A tak to cisza. Rozumiem dlaczego zrobili tak, a nie inaczej. To polityka. Wyraża więcej niż 1000 słów. Nie, nie chodzi mi o to, żeby te konieczne zapisy nie weszły w życie. Ale w środku pod niektórymi papierkami nie kryją się cukierki, tylko przemycane gówno. Tobie również nie chodzi o to, by zostało przemycone, chyba nie o to Ci chodzi?
Cytat:
|
Zupełnie nie rozumiem czego ma dowieść ten quiz? Tego że Sasin ma być "winny" tego że przeznaczono 90 mln PLN na Muzeum Żydów Polskich? Czy uważasz że MŻP to zły pomysł? Naprawdę nie rozumiem Twojego toku myślenia w tym punkcie.
|
Mój tok myślenia w tym punkcie jest jasny. Dzięki UDSKiOR podani przeze mnie politycy się wybili na salony. Tak może być i w tym przypadku w obecnych władzach. Mieli wówczas swoje 5 minut dzięki autorom przytoczonych przez Ciebie artykułów. Robienie polityki na kombatantach i osobach represjonowanych jest karygodne. Tak, uważam, że 90 mln złotych z kieszeni POLSKIEGO podatnika na MŻP to zły pomysł.
Cytat:
"Niemniej sprawa cały czas jest niejasna, a Ministerstwo Spraw Zagranicznych do tej pory jej nie skomentowało." i poniżej w tekście:
"Zrobiło się jakieś wielkie nieporozumienie. Tymczasem w całej sprawie nie chodzi o żadne odszkodowanie za Holokaust, o żadne emerytury, renty, czy dodatkowe odszkodowania – mówią portalowi Histmag.org przedstawiciele Urzędu do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych. Okazuje się, że to właśnie ten urząd jest władny do wypowiadania się w tej kwestii. Takie zapewnienie usłyszeliśmy od rzeczników Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Ministerstwa Pracy."
|
Hmm, na mój chłopski rozum jeżeli sprawa jest jasna to odpowiednie ministerstwa wydają oświadczenie, robią konferencję prasową, odpowiadają na pytania wyrażające wątpliwości takich jak ja i wtedy koniec pieśni, wytlumaczyliśmy się, wybroniliśmy a ja idę spokojniejszy spać bo to nie 5 mln euro miesięcznie tak? A tutaj mamy Urząd na którym jak udowadniałem można się pięknie wybić, "władny do wypowiadania się w kwestii". Zapewniają, że wszystko jest pięknie i cacy, a info jest pewne bo przecież od rzeczników MSZ i MP. No niekoniecznie, bo tego zweryfikować nie możemy. Tak jak wspomniałem nie możemy rozwiać swoich wątpliwości (bez)pośrednim pytaniem, tylko nie mamy dyskusji z gotowcem. Urząd jak widać ma jak najlepsze relacje z Ministerstwami. Chyba, że coś się stało wiślak68 i pozytywnie oceniasz ich pracę i wierzysz im bezgranicznie? Bo pisząc tę adnotację do Twojego ad vocem nie sądziłem, że będzie to taki paradoks.
Cytat:
|
ad5. Zupełnie nie rozumiem tej wrzutki w tym kontekście. Czyżbyś sugerował że PiS chciał sprzedać LP aby spłacić roszczenia żydowskie? Mam nadzieję że nie muszę Ci tłumaczyć jaka to wierutna bzdura? Dodatkowo,mylisz dwie sprawy: sprawę roszczeń do majątków pożydowskich i sprawę wypłaty zasiłków dla mieszkających w Izraelu osób mających uprawnienia do korzystania z zasiłku kombatanckiego. Zupełnie różne sprawy i zupełnie różna skala problemu.
|
Fakt, tym stwierdzeniem dość poważnie się zagalopowałem. PiS głosował wtedy przeciw, mea culpa. Nie mniej jednak zauważmy trend- antypolskie gnioty w tv i salach kinowych, ostatnio oscar dla jednego z nich. Unseren pisden, unsere skurvielen, pokłosie, ida, teraz ziarno prawdy. Wikileaks odnośnie sprzedaży Lasów Państwowych na żydowskie majątki i w głównej roli Bredzisław. Boje się, że z lodówki podobnie jak z tv (mimo, iż w przeważającej części jest wyłączony) wyskoczy Szewach Weiss. Dlatego też przyznaje się, jestem OGROMNIE WYCZULONY na ten aspekt polityki.
PS: DiCaprio będzie grać w filmie aż 24 postacie. I tak będzie się liczyć jak zagra jedną (Żyda).
PS2: Przemilczałeś głosowanie europarlamentarne. A pytaniem w stylu, czy w głosowaniu za emeryturami żydowskimi i przeciwko Palestynie mam jakiś problem szczerze powiedziawszy jebłem. Różnica między mną, a palikotem jest taka, że jestem bardziej wyważony. Choć nie przeczę, różne myśli kłębiły się po głowie. Z motywem przewodnim, że Ci się coś po...myliło.
Cytat:
|
Ponieważ odniosłem wrażenie że, w przeciwieństwie do pewnej grupy osób obecnych aktywnych w tym temacie, akurat z Tobą warto dyskutować dlatego postaram odnieść się dość szczegółowo do Twojego posta i wyjaśnić dlaczego moim zdaniem jesteś w będzie:
|
PS3: Za pochwały dziękuję, jednakże chciałbym, byś nie tylko o mnie miał takie zdanie. Dyskutować warto z każdym. Na moim przykładzie nawet dobrze to widać. Ja nie mam problemu czy piszę z Tobą, Wieśniakiem, Kerimem, Palikotem, Emjem, Smugą, Arapaho itd. Prawdziwa kultura na chamstwo odpowiada jeszcze większym savoir vivrem, a nie chamstwem na chamstwo.