Wyświetl pojedynczy post
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2015, 15:13
sergio napisał(a):Wyświetl post
A lekarza, który np. leczy Twojego ojca i dla lepszej opieki dajesz mu kasiore do ręki to jak nazwiesz? mimo, że w ostateczności wyleczy Twojego chorego ojca? łapówkarz? hiena? czy powiesz jak w przypadku owsiaka że przecież leczy ciężko chore osoby?
Lekarze to trochę inna grupa ludzi. Są tacy którzy na prawdę pomogą, a są tacy co patrzą tylko na kasę. Zdarzyło mi się chodzić prywatnie do lekarza, raz zapłaciłem i dalej kontynuowała moje leczenie na kasę chorych i była całkiem w porządku. Ale nie brakuje takich którzy prywatnie są cudowni, wręcz kochani, a w przychodniach są zwykłymi mendami.
Sprawa lekarzy to jest osobna kwestia i nie należy jej łączyć z WOŚP. Owsiak owszem ostatnio trochę odlatuje, ale to głównie przez tak zwanych hejterów. Facet chce działać, chce pomagać, chce robić coś dla innych, a na każdym kroku jest atakowany przez zgryźliwych, samolubnych hipokrytów, którzy najczęściej co niedziele chodzą do kościoła modlić się chyba o samych siebie.
Większość przeciwników została na swoją drogę skierowana przez kościół katolicki bo ten na tym traci ogromne pieniądze. A jakoś nie za często słyszę o tym by księża chcieli pomagać, wręcz przeciwnie ciągle docierają do mnie głosy o tym, że na mszy klecha wypomina, że mieszkańcy tego bloku z tej klatki i z tego mieszkania dali mu w kopercie 10 zł i było to za mało ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując