Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2014, 12:32
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Emj, choćbyś nie wiem jak się starał, to nie wmówisz mi że jakieś SKOK`i to to samo co AmberGold, OFE itd. Zdaje sobie sprawę, że linia obrony "PO=PiS" jest w tej chwili najbardziej wydajna- bo przeciwnicy PO prawica lub PiS rozkładają głosy na wiele różnych mniejszych parti. Doskonale rozumiem to, że każdy głosuje, wg własnych przekonań, tyle że , czasami trzeba się poświęcić. Sytuację mamy trochę inną niż zazwyczaj, bo (nie)rząd sprawuje partia, która wygrała 2 raz wybory głównie przez to, że straszono (przede wszystkim media) PiS`em, że jak dojdzie do władzy, to podpali Polskę, wytoczy wojnę Rosji, "kibole dojdą do władzy".
Tymczasem zastanowić się należy nad tym- skoro wg wielu, PO=PiS, to dlaczego w TV i(z wyjątkiem mikro TV Republika, portalu dla PiS "niezalezna" i paru innych)tak systematycznie tą partię ludziom obrzydzają (Jak bardzo lubię Michalkiewicza słuchać, to argument trochę wyssany z palca, że rozwietka tak przygotowała wszystkie wybory- by nic się nie zmieniło), a PO popierają m.in takie tuzy jak Urban, Michnik, LiS, Olejnik,Wałęsa.
Nie wiem kto kogo popiera, bo ja mediami się nie sugeruję, a wiedzę o SKOK-u Wołomin czerpałem ze swoich źródeł i kilkukrotnie nią dzieliłem się tutaj na łamach forum, choć nie musiałem.

Powiązań SKOK-ów z PiS-em i nie tylko nie muszę rozwijać, gdyż to jest materiał dla prokuratury, a smaczki, które wcześniej podałem są tak oczywiste, że trudno z nimi dyskutować.

Najsmaczniejsze jest natomiast to, że upadek SKOK-u Wołomin odsłoni wiele skrywanych tajemnic jeśli jakakolwiek partia nie jest w tym umoczona, a dobór stałych autorów piszących dla gazety SKOK-u Wołomin "Dobry Znak" jest nader znakomity.

Lećmy tylko po nazwiskach autorów znanych w skali ogólnopolskiej:
- Rafał Ziemkiewicz (od PiS przed KNP do RN)
- Jan Maria Jackowski (PiS)
- Janusz Korwin Mikke (KNP)
- Aleksandra Jakubowska (SLD)

Oczywiście zaraz pojawią się głosy, że to tylko przedruki, czy teksty z blogów, ale... no właśnie ale

Zobaczymy co będzie się działo jak wyjdzie osławiona lista nazwisk polityków, którzy mieli coś wspólnego ze SKOK-iem Wołomin. Wtedy dopiero moja teza, że PiS to jedna z bardziej złodziejskich partii chowająca się pod płaszczykiem patriotyzmu i praworządności będzie mogła być dobrze zweryfikowana.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.12.2014 o godz. 12:45.