The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2014, 20:47
Przecież wpierw przed karpiem pisałem o czerninie, a wtedy kaczuszkę za życia trzeba naciąć na szyjce w kilku miejscach, aby krew nie zgęstniała i szybko dodać octu do butelki.

Rozumiem, że nie każdy gustuje w takich potrawach, ale nie da się tego inaczej zrobić niż po męsku. Świeżo robiłem w listopadzie na 80-tkę dziadka, więc jeszcze nie wyszedłem z wprawy
Ostatnio edytowane przez emj10 : 10.12.2014 o godz. 20:50.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 10.12.2014, 22:22
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A mi jako człowiekowi przeszkadza to, że wg widzimisię karze się zwierzętom cierpieć- nie dość, że niektóre są chodowane jak pola kukurydzy na polu, to jeszcze są zabijane w barbarzyński sposób, by ktoś je mógł uznać za jakieś tam. Przecież ....a to jest kpina.
Pomijajac zupelnie jeden Swiety i apostolski Kosciol i skupiajac sie na przekazie o Chrystusie jako postaci historycznej odpowedz mi na pytanie jakie mieso jadl Jezus Chrystus?

I zupelnie nie rozumiem tego bestialstwa. Wszak popularna metoda samobojstwa w Jego czasach bylo podciecie zyl. Prawda ze zwierze wiezga. Ale wiezga dlatego ze ktos je krepuje.

Z tym wszystkim to jest paranoja porownywalna do tej z wycofania mlodych prosiat w jednym kawalku z Makro bo to nieestetyczne i niehumanitarne. Masakra. Pomijam juz zupelnie inne paranoidalne tematy jak skazywanie na wiezienie zuli bo se zabili psa i zjedli. Pies swieta krowa III RP
Ostatnio edytowane przez sambo : 10.12.2014 o godz. 22:28.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Stary 10.12.2014, 22:49
Zabijanie zwierząt nie powinno być głównym wątkiem tematu politycznego, więc ja już zamykam ze swoje strony ten temat. Przekonać jak widzę nie przekonałem, ale wydaje mi się, że dyskusja była ciekawa.

Jeśli już jesteśmy przy szokujących informacjach to proponuję zapiąć pasy, wstrzymać oddech i na wszelki wypadek spiąć różne części ciała. Wiemy dobrze, że media nami manipulują, zarówno te w Polsce, Europie, jak też na całym świecie, ale takiej manipulacji jaką serwują nam serwisy informacyjne i gazety o upadającej gospodarce Rosji to nie było od dawna.

Polecam porównanie Polski i Rosji na blogu Szczęśniaka żeby zobaczyć jak nami manipulują na lewo i prawo:
http://szczesniak.pl/2789
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 10.12.2014, 23:49
W temacie zwierząt polecam do poczytania i obejrzenia film główny i filmy, gdzie linki są w tekście https://www.facebook.com/video.php?v...66&pnref=story
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 11.12.2014, 08:04
taaa świnie w uboju rytualnym - chyba w Kościele Latającej Pizzy z polędwicą albo Kościele wydłużonej Kiełbasy Swojskiej na Ciepło
Ostatnio edytowane przez sambo : 11.12.2014 o godz. 08:12.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 11.12.2014, 08:16
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Ale trzeba przyznać, że Frasyniuk dokładnie wie, czego się od niego oczekuje. Pełna profeska. Olejnik wystawia piłeczkę. Frasyniuk smeczuje.Dała rano napluć na Kaczora, Wałęsie. Wieczorem podstawiła spluwaczkę Frasyniukowi. Obaj spełnili swoje zadanie.
Skoro uważasz że Frasyniuk kłamał o Kaczorze to wypunktuj te kłamstwa.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.12.2014, 09:27
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przecież wpierw przed karpiem pisałem o czerninie, a wtedy kaczuszkę za życia trzeba naciąć na szyjce w kilku miejscach, aby krew nie zgęstniała i szybko dodać octu do butelki.

Rozumiem, że nie każdy gustuje w takich potrawach, ale nie da się tego inaczej zrobić niż po męsku. Świeżo robiłem w listopadzie na 80-tkę dziadka, więc jeszcze nie wyszedłem z wprawy
a półroczne oczekiwanie na wizyte do onkologa lub kilka lat na operacje w szpitalu ,to nie jest ubój rytualny na naszym Narodzie ?
emj10
Senior Member

Stary 11.12.2014, 10:30
Nie znam kraju, gdzie nie czeka się miesiącami w kolejkach na operacje. Sprawa jest dosyć prosta. Jak masz kasę to idzie na operację następnego dnia, a jak nie to czekasz aż się przekręcisz.

Szybko zawinął się SKOK Wołomin. Sam nie wyrobiłem się z wypłatą całości kasy, więc trzeba będzie czekać niczym przy Amber Gold
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.12.2014, 10:40
http://wpolityce.pl/polityka/225477-...wa-sikorskiego

pan samochodzik dalej wymiata ,sto kilkadziesiąt osób za 14 tys

i kolejny "kwiatek http://niezalezna.pl/62264-korupcja-...zynki-nagranie

jak już kiedyś pisałem , tylko opcja zerowa
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.12.2014 o godz. 10:58.
AYALA
Senior Member

Stary 11.12.2014, 10:46
nie moge już patrzeć na te angielską małpe jak sie bawi za nasze
kerim1906
Banita

Stary 11.12.2014, 10:49
AYALA napisał(a):Wyświetl post
nie moge już patrzeć na te angielską małpe jak sie bawi za nasze
jak tam ona angielska , to przecież prosty chłop z Bydgoszczu jak to mawiał vincent rostowski
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.12.2014, 11:18
Dlatego ja jeszcze raz powtórzę. Nie jestem zwolennikiem PiS, jestem zagorzałym przeciwnikiem PO- jako parti antypolskiej, dlatego z czystą premedytacją zagłosuję właśnie na PiS, bo jestem na tyle naiwny, że gdy dojdą do władzy sporo trupów wysypie się z szafy i chodź częśc barachła zniknie ze sceny rządowej. Nic nie jest groźniejszego dla Polski jak te pijawy, które są popierane od przez cały establishment- od Oligarchów po celebrytów- widocznie mają w tym swój interes.

Dlatego uważam, że dla każdego REALNIE myślącego Polaka,priotytetem również powinno być odsunięcie od władzy wiadomo kogo. PiS już zdecydowanie nie będzie tyle rządził, bo nie ma za swoimi plecami mediów, więc można będzie później głosować (ja osobiście na Ruch Narodowy).

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
kerim1906
Banita

Stary 11.12.2014, 11:23
zdaję sobie sprawę że Pis nie zrobi opcji zerowej we wszystkich newralgicznych dziedzinach , ale mam nadzieję że przynajmniej cokolwiek posprząta po Państwie uranoplatfusowym i okrągłostołowym , a opcja zerowa ? , to już zadanie dla " młodych"
emj10
Senior Member

Stary 11.12.2014, 11:47
Dlatego ja jeszcze raz powtórzę. Nie jestem zwolennikiem PiS, jestem zagorzałym przeciwnikiem PO- jako parti antypolskiej, dlatego z czystą premedytacją zagłosuję właśnie na PiS, bo jestem na tyle naiwny, że gdy dojdą do władzy sporo trupów wysypie się z szafy i chodź częśc barachła zniknie ze sceny rządowej. Nic nie jest groźniejszego dla Polski jak te pijawy, które są popierane od przez cały establishment- od Oligarchów po celebrytów- widocznie mają w tym swój interes.

Dlatego uważam, że dla każdego REALNIE myślącego Polaka,priotytetem również powinno być odsunięcie od władzy wiadomo kogo. PiS już zdecydowanie nie będzie tyle rządził, bo nie ma za swoimi plecami mediów, więc można będzie później głosować (ja osobiście na Ruch Narodowy).
Jeden taki trup z szafy już się dzisiaj wysypał, a mianowicie SKOK Wołomin. Na Nowogrodzkiej muszą cierpieć
kerim1906
Banita

Stary 11.12.2014, 11:54
Pablo84 , jak masz siłę odpowiedz na kłamstwo arbuza , dodam po raz kolejny kłamstwo bezkarne , arbuz i urbanoplatfus w jednym idzie w zaparte , doskonale wie jaka jest prawda ale jak wsi24 idzie w zaparte, kłamać do końca, ktoś przeczyta i tylko to zapamięta, urbanoplatfus nigdy nie sprostuje

http://wpolityce.pl/gospodarka/22005...o-civili-i-wsi

http://niezalezna.pl/61997-zlecenie-...lujacy-prawice

i jeszcze jedno http://wpolityce.pl/gospodarka/22550...-tam-ludzi-wsi
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.12.2014 o godz. 15:45.
Pablo84
Senior Member

Stary 11.12.2014, 12:05
Emj, choćbyś nie wiem jak się starał, to nie wmówisz mi że jakieś SKOK`i to to samo co AmberGold, OFE itd. Zdaje sobie sprawę, że linia obrony "PO=PiS" jest w tej chwili najbardziej wydajna- bo przeciwnicy PO prawica lub PiS rozkładają głosy na wiele różnych mniejszych parti. Doskonale rozumiem to, że każdy głosuje, wg własnych przekonań, tyle że , czasami trzeba się poświęcić. Sytuację mamy trochę inną niż zazwyczaj, bo (nie)rząd sprawuje partia, która wygrała 2 raz wybory głównie przez to, że straszono (przede wszystkim media) PiS`em, że jak dojdzie do władzy, to podpali Polskę, wytoczy wojnę Rosji, "kibole dojdą do władzy".
Tymczasem zastanowić się należy nad tym- skoro wg wielu, PO=PiS, to dlaczego w TV i(z wyjątkiem mikro TV Republika, portalu dla PiS "niezalezna" i paru innych)tak systematycznie tą partię ludziom obrzydzają (Jak bardzo lubię Michalkiewicza słuchać, to argument trochę wyssany z palca, że rozwietka tak przygotowała wszystkie wybory- by nic się nie zmieniło), a PO popierają m.in takie tuzy jak Urban, Michnik, LiS, Olejnik,Wałęsa.

Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.12.2014 o godz. 12:09.

uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 11.12.2014, 12:26
york09 napisał(a):Wyświetl post
Skoro uważasz że Frasyniuk kłamał o Kaczorze to wypunktuj te kłamstwa.
Hehe widać szkolenia procentują u Was. Nieźle trollu odniosłeś się do tego co napisałem, to tak jakbym Ci ja zadał teraz pytanie: York, kradniesz jeszcze czy już przestałeś ?

Po stanowczej osobistej interwencji nowego prezydenta Elbląga społecznicy jednak spontanicznie wezmą się za zbiórkę pieniędzy.
Nie, to nieprawda, że cyrk Owsiaka organizują urzędnicy.
emj10
Senior Member

Stary 11.12.2014, 12:32
Emj, choćbyś nie wiem jak się starał, to nie wmówisz mi że jakieś SKOK`i to to samo co AmberGold, OFE itd. Zdaje sobie sprawę, że linia obrony "PO=PiS" jest w tej chwili najbardziej wydajna- bo przeciwnicy PO prawica lub PiS rozkładają głosy na wiele różnych mniejszych parti. Doskonale rozumiem to, że każdy głosuje, wg własnych przekonań, tyle że , czasami trzeba się poświęcić. Sytuację mamy trochę inną niż zazwyczaj, bo (nie)rząd sprawuje partia, która wygrała 2 raz wybory głównie przez to, że straszono (przede wszystkim media) PiS`em, że jak dojdzie do władzy, to podpali Polskę, wytoczy wojnę Rosji, "kibole dojdą do władzy".
Tymczasem zastanowić się należy nad tym- skoro wg wielu, PO=PiS, to dlaczego w TV i(z wyjątkiem mikro TV Republika, portalu dla PiS "niezalezna" i paru innych)tak systematycznie tą partię ludziom obrzydzają (Jak bardzo lubię Michalkiewicza słuchać, to argument trochę wyssany z palca, że rozwietka tak przygotowała wszystkie wybory- by nic się nie zmieniło), a PO popierają m.in takie tuzy jak Urban, Michnik, LiS, Olejnik,Wałęsa.
Nie wiem kto kogo popiera, bo ja mediami się nie sugeruję, a wiedzę o SKOK-u Wołomin czerpałem ze swoich źródeł i kilkukrotnie nią dzieliłem się tutaj na łamach forum, choć nie musiałem.

Powiązań SKOK-ów z PiS-em i nie tylko nie muszę rozwijać, gdyż to jest materiał dla prokuratury, a smaczki, które wcześniej podałem są tak oczywiste, że trudno z nimi dyskutować.

Najsmaczniejsze jest natomiast to, że upadek SKOK-u Wołomin odsłoni wiele skrywanych tajemnic jeśli jakakolwiek partia nie jest w tym umoczona, a dobór stałych autorów piszących dla gazety SKOK-u Wołomin "Dobry Znak" jest nader znakomity.

Lećmy tylko po nazwiskach autorów znanych w skali ogólnopolskiej:
- Rafał Ziemkiewicz (od PiS przed KNP do RN)
- Jan Maria Jackowski (PiS)
- Janusz Korwin Mikke (KNP)
- Aleksandra Jakubowska (SLD)

Oczywiście zaraz pojawią się głosy, że to tylko przedruki, czy teksty z blogów, ale... no właśnie ale

Zobaczymy co będzie się działo jak wyjdzie osławiona lista nazwisk polityków, którzy mieli coś wspólnego ze SKOK-iem Wołomin. Wtedy dopiero moja teza, że PiS to jedna z bardziej złodziejskich partii chowająca się pod płaszczykiem patriotyzmu i praworządności będzie mogła być dobrze zweryfikowana.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.12.2014 o godz. 12:45.
AYALA
Senior Member

Stary 11.12.2014, 12:35
Nie znam kraju, gdzie nie czeka się miesiącami w kolejkach na operacje.
takie rzeczy dzieją sie tylko w POlandii i Ty o tym doskonale wiesz.Dopóki nasz Kraj bedzie kondominium rosyjsko-niemieckim pod żydowskim zarządem powierniczym, to dalej co trzeciego renciste i emeryta nie bedzie stać na wykupienie lekarstw i sytuacja w służbie zdrowia sie nie zmieni.
Pablo84
Senior Member

Stary 11.12.2014, 12:41
Gdybanie gdybanie gdybanie
Być może masz rację, ale mnie mało co PiS interesuję- ja chce by oni odsuneli AntyPolską partię z rządu. "Tylko "i "aż" tyle.

emj10
Senior Member

Stary 11.12.2014, 12:42
Doskonale wiem, że na dentystę z Niemczech można czekać dobre pół roku jak chcesz mieć refundowaną droższą usługę. Podobnie wyglądają porody w specjalnych warunkach, za które często musisz dopłacić krocie. Chcesz więcej przykładów?

Być może masz rację, ale mnie mało co PiS interesuję- ja chce by oni odsuneli AntyPolską partię z rządu. "Tylko "i "aż" tyle.
Gdzie cokolwiek pisałem o gdybaniu?

Z mojej perspektywy PO i PiS są równie antypolskie, więc wolałbym żeby jedna nie zastępowała drugiej, a obie spłonęły na stosie historii.
kerim1906
Banita

Stary 11.12.2014, 12:43
ha, ha urbanoplatfus warszawiaczek emj 10 Ziemkiewicza zaliczył do PIS , ha,ha gość jest zabawny , do tego dalej idzie w zaparte i pisze o "smaczkach" , mało tego jak zwykle tajemniczy " z własnych "zródeł ", czyli ? partyjnych nasiadówek
kerim1906
Banita

Stary 11.12.2014, 12:45
Doskonale wiem, że na dentystę z Niemczech można czekać dobre pół roku jak chcesz mieć refundowaną droższą usługę. Podobnie wyglądają porody w specjalnych warunkach, za które często musisz dopłacić krocie. Chcesz więcej przykładów?

Z mojej perspektywy PO i PiS są równie antypolskie, więc wolałbym żeby jedna nie zastępowała drugiej, a obie spłonęły na stosie historii.
a jak z twoich doświadczeń w hamburgu wygląda praca ze starszymi helmutami ? napisz własne przeżycia , przynajmniej raz nie będziesz konfabulował
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 11.12.2014, 12:47
Szybko zawinął się SKOK Wołomin. Sam nie wyrobiłem się z wypłatą całości kasy, więc trzeba będzie czekać niczym przy Amber Gold
Twoja wina! czyżbyś nie wiedział że SKOKi to skarbonka pisu? . Nie martw sie twoja kasa poszła na szczytny cel między innymi na ochronę dupy Kaczyńskiego.
Pablo84
Senior Member

Stary 11.12.2014, 12:49

Ale ja musiałbym być idiotą, gdyby wierzyć w to, że politycy nie kradną- Kradną i to na całym świecie- wynika to choćby z biologicznej potrzeby zapewnienia sobie dobra sobie jak i rodzinie. Tu chodzi ....a o to, by nie robili tego wiadrami i jeszcze ludziom nie wmawiali, że to nie ich ręka tylko opozycji.

Nie wiem jaką ty masz wiedzę- być może wiele rzeczy nie chcesz powiedzieć, ale z tego ja pamiętam , co się działo przez te 7 lat, to PiS w aferach nawet ....a do paznokcia nie dorasta PSL`owi i PO.
Dlatego jeszcze raz- Będę głosował AntyPo, gdy opozycja dojdzie do władzy będę głosował na Ruch Narodowy- wszystko musi miec swoją kolej. Pacjenta po wypadku, najpierw trzeba wyprowadzić z "szoku" i ustabilizować, pózniej można leczyć groźne choróbska czy dolegliwości.

Ja nie wiem, jak może się jeszcze Wam nie zapalić "lampka ostrzegawcza". Skoro daną partię rządową, którą popiera całe postkomuna - od wysokich rangą dowodców WSI po Urbana- TO JAK ....A MOŻNA NAWET POMYŚLEĆ, by na nich zagłosować. Już nawet nie chce wspominać o tym, o aferach czy zwykłych kompromitacjach- typu Pendolino, czy autostrady.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.12.2014 o godz. 12:55.

Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.12.2014, 12:51
Rozkręca się "Przyjazne państwo" wg. PO :

Cytat:
Przyjazne państwo” Platformy w praktyce. Resort finansów dokręca śrubę skarbówkom: albo dociśniecie przedsiębiorców, albo będą kary!

Nowe, ostrzejsze wytyczne Ministerstwa Finansów. Resort kierowany przez Mateusza Szczurka chce docisnąć urzędy skarbowe, by te jeszcze skuteczniej wykrywały nieprawidłowości w swoich kontrolach.
O sprawie pisze serwis dziennik.pl. Jak czytamy, konkluzja urzędników jest prosta - albo urzędy będą chwytać większą liczbę przestępców skarbowych, albo zostaną ukarane, na przykład utratą etatów.
Ministerstwo nie jest bowiem zadowolone z dotychczasowych kontroli podatkowych. Urzędnicy choć nie odpowiadają na to, jak wygląda dziś skuteczność tych kontroli, to wiedza, że musi ona wynieść ok. 80 procent. A że niektóre izby skarbowe mają problem z osiągnięciem takiego wyniku, to wniosek jest jeden: trzeba dokręcić śrubę.
„Dziennik Gazeta Prawna” i przepytani przez pismo eksperci boją się, że uchybień i nieprawidłowości urzędnicy będą szukać… do skutku, nawet gdy tak naprawdę ich nie będzie.
Byle tylko pojawił się domiar, najlepiej przewyższający tysiąc złotych. To graniczna kwota – jeśli udaje się ją przekroczyć, fiskus uznaje kontrolę za zakończoną pozytywnie z jego punktu widzenia
— czytamy.
Przewidywania dotyczą też interpretacji przepisów podatkowych, które - w opinii ekspertów - będą jeszcze częściej na niekorzyść przedsiębiorców. Wszystko po to, by budżet państwa dostał o wiele większe wsparcie.
Jak się to ma do przyjaznego państwa (także przedsiębiorcom) deklarowanego przez Platformę? Do przyjaznego nastawienia wobec polskich firm, do liberalnych zmian obiecywanych przez Tuska?
http://wpolityce.pl/gospodarka/22551...albo-beda-kary

No i oczywiście tzw.niezawisły wymiar sprawiedliwości:

http://niezalezna.pl/62264-korupcja-...zynki-nagranie
emj10
Senior Member

Stary 11.12.2014, 12:52
Też od zawsze głosowałem AntyPO po drodze dwa razy głosując na PiS, ale wszystko zmieniło się w 2010 kiedy włożyłem obie partie do jednego gara, bo zdałem sobie sprawę, że te same świnie, które razem piły w 2006 roku po wyborach samorządowych dalej razem pić będą tyle, że pod płaszczykiem wielkiej narodowej wojny.

Widzimy na zewnątrz wielką wojnę PO-PiS, a pod płaszczykiem tego rozkradają Polskę na lewo i na prawo na gruncie lokalnym i centralnym.
kerim1906
Banita

Stary 11.12.2014, 12:55
ha, ha , ha ............................................., głosował na PIS , ha, ha ...................., i ktoś go traktuje poważnie ?, naprawdę paradne, głosował na PIS , mówiłem że konfabulant i bajkopisarz
Pablo84
Senior Member

Stary 11.12.2014, 12:57
Twoja wina! czyżbyś nie wiedział że SKOKi to skarbonka pisu? . Nie martw sie twoja kasa poszła na szczytny cel między innymi na ochronę dupy Kaczyńskiego.
https://www.facebook.com/GownoPrawda...115848/?type=1

emj10
Senior Member

Stary 11.12.2014, 13:03
Nie ma co płakać, bo BFG wypłaci wszystko z odsetkami, a tak straciłbym część za zerwanie lokat. Nawet jeszcze pod koniec listopada otworzyłem jedną lokatkę

Oczywiście wypłaci to z mojej i waszej kieszeni, żeby były jasność.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów