emj10 napisał(a):

..........
Przekształcenia po roku 1989, uwłaszczenie się partii na majątku narodowym opisywałem już na tyle szeroko, że powinno być już doskonale znane moje zdanie na ten temat. Układ postsolidarnościowy jest jednym z głównych beneficjentów przemian jakie zaszły w naszym kraju. Nie tylko odziedziczył w podziale po Okrągłym Stole wiele mediów i przedsiębiorstw z nimi związanych, ale też brał czynny udział w prywatyzacji oraz w przejmowaniu poszczególnych spółek SP.
........................
|
To z jakim układem jak nie postsolidarnościowym próbuje walczyć PiS, z którą to walkę jest odsądzany od czci i wiary przez tuby rżadowe czyli WSI24 i gadzinową GW? Pokarzesz mi drugą partię która walczy z układem?
emj10 napisał(a):

|
Odnośnie zakładu autostradowego to jak dobrze pamiętasz nie byłem jego stroną, a ze względu na to, że nie sprecyzowano jasno na samym początku co jest "przyczyną finansową" niewybudowania autostrady, a także przez to, że w okolicach Euro strony zakładu nie mogły się dogadać to zakład został nierozstrzygnięty.
|
Nie twierdzę że byłeś stroną- jednak w dyskusji uczestniczyłeś- i to bynajmniej nie jako strona negująca prawdopodobieństwo oddania ich w terminie.O takich rzeczach powinieneś tutaj pisać i to napiętnować bo to są jawne kpiny ze społeczeństwa .
Wieloletnie opóźnienia inwestycyjne (autostrady,gazoport,łupki).
Oszustwa (Nowak,Sawicka,Chlebowski).
Nieudolność (strata generalicji i prezydenta,dowództwa lotnictwa,brak zwrotu wraku, podsłuchy kelnerów, liczenie głosów).
Chamstwo (NIesiołowski,Kutz,Palikot,Olszewski,Szejnfeld,Ryf iński). To jest obraz układu rządzącego. Ty jednak nie trzymasz jakichkolwiek proporcji -w sprawie PiSu wypowiadasz się co najmniej jakby to oni rządzili ostatnie 7 lat a wcześniej posiadali ogromne wpływy polityczno-biznesowe które to wykorzystywali w niecnych celach. Nie twierdzę że politycy PiSu są bez skazy , co najmniej kilku na miejscu Jarka bym usunął ze ścisłego kierownictwa, a kilku innych odsunał od występów w mediach co nie zmienia faktu że na tle Plafusów .PSL,palikociarzy czy SLD są jako całość o niebo lepsi i uczciwsi.
Dlatego też mogę jasno powiedzieć że nie wypowiadasz się obiektywnie mimo że próbujesz na takiego się kreować i przez to karmisz i nakręcasz takie trolle jak yorka czy szpenia.
Nie chce mi się tu wklejać kilkuset Twoich postów anty pisowskich więc tych kilka zdań krytyki obozu rządzącego które wkleiłeś nawet nikt nie zdążył wyłapać. Sam się ustawiasz w tej pozycji.