Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2014, 17:59
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze bez etykietek. W twoim rozumieniu mogę być nawet filoetowy. A tak poza tym to pier....cie Hipolicie. Wchodzący na czerwonym świetle jest kowalem nie tylko własnego losu, jest kowalem także mojego.
Trzeba byc chyba zakutanym korwinistą (coraz bardziej jego zwolennicy przypominają w rozmowach hung wei pingów z rewolucji kulturalnej w Chinach), zeby nie wiedzieć, że podczas hamowania kierowca może stracic panowanie nad kierownicą i w konsekwencji rozbić się na okolicznym drzewie czy latarni zabijając znajdujących się w samochodzie siebie i np. rodzinę lub ludzi na przystanku.
Dlatego pier...nie w stylu "kowal własnego losu" pokazuje tylko brednie jakimi hasełkami karmieni są przeważnie młodzi ludzie.
A tak na marginesie to nie Berkowicz jako prezydent decyduje o zmianie przepisów w ruchu drogowym. Gość pewnie zapomniał o tym powiedzieć swoim rozgarniętym wyborcom .

Zapewne tak, skoro wszędobylski Stonoga obecny był na marszu.
I 100 złotowy mandat ma uchronić samobójców przed wchodzeniem na jezdnie... acha
Ja rozumiem, że to dla ciebie trudne do zrozumienia, ale spróbuje na faktach wytłumaczyć: Skoro masz dane z wolnego kraju(wkleił emj10), w którym nie ma mandatu za przechodzenie na czerwonym i gdzie w stolicy tegoż kraju ginie średnio mniej ludzi potrąconych przez samochód niż w polskiej stolicy, gdzie jest mandat jak wchodzisz na czerwonym świetle, to chyba jasnym jest to co ty piszesz nie ma żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości. Tak czy nie?

Ale już abstrahując od faktów, rozumiem, że ty mieszkasz w jakiejś wiosce, gdzie na skrzyżowaniach rosną drzewa, ale jak już nawet logicznie nie potrafisz spojrzeć na to, że samochód szybko jadący i trącający przechodnia raczej zrobi sieczkę z przechodnia niż gdzieś wyląduje, co nawet nie dowodzi, że mandat za wejście na czerwonym nie uchroni od takich przypadków(co zostało udowodnione na poprzedniej stronie), dlatego masz dwie możliwości:
1) Wkleić przykład z takiej sytuacji na polskich skrzyżowaniach, gdzie samochód skończył na drzewie, bo kogoś przejechał na przejściu z sygnalizacją.
2) lub sprawdzić jak to jest w wolnym w tym względzie kraju,
3) Porównać statystycznie jaki wpływ na to miało czerwone światło, które uchroniło potencjalnego samobójcę... nie znajdziesz takich danych, bo liczba wypadków jest średnio zbliżona tam i tu.

Według mnie świadomość ludzka, że mogą zginąć wchodząc pod pędzące koła jest wystarczająca do tego aby nie wchodzić pod koła Zawsze się znajdzie ten co chce sprawdzić, ale nie rozumiem, czemu mandat ma dostać ktoś kto wchodzi jak jest pewność, że nic nie jedzie
Dlatego socjalizm należy zaorać, bo on przeszkadza ludziom żyć... a PIS gówno robi a nie chce likwidować socjalizm panie kolego od szukania bredni w logice
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.11.2014 o godz. 18:05.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰