Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2014, 08:21
palikot napisał(a):Wyświetl post
Jednak jest potwierdzenie, ty jesteś CZERWONY
W końcu jakiś konkret a nie pierdu pierdu...

Wartością bezwzględną KNP jest "KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU"

Przykład z UK. Kiedy raz wszedłem na ulicę na czerwonym, to samochód jadący do skrzyżowania ok 30km/h nagle ruszył w moją stronę, że musiałem spierda.lać w popłochach.
Jaki z tego morał?
1) Że jesteś czerwony(w końcu bronisz PISu)
2) Wejść na jezdnię możesz na własną odpowiedzialność a nie kierującego. Więc finansową i leczniczą a w najgorszym wypadku także śmiertelną konsekwencje ponosi ten co wejdzie pod koła. Zasada jest prosta. "Czerwone" informuje cię, że jeśli wejdziesz na jezdnię mogą cię przejechać.
3) Tam(UK) jest wolność a wolność jest wtedy, kiedy ja mogę się zabić lub potrącić kiedy mi się podoba a nie wtedy kiedy policjant czy pfu strażnik miejski nie widzi. To jest oczywiście przewrotny przykład. Ale jaki jest sens stania na czerwonym jak patrzysz w lewo 1 km... nic nie jedzie patrzysz w prawo 1 km nic nie jedzie... idiotyzm.
4) Skoro w UK to funkcjonuje bardzo dobrze, nikt nie dostaje 100 funtów mandatu za to, nikt przy 70km/h nie ginie, to znaczy, że problemu nie ma, więc kto leczy urzędników w UK?
5 Ty serio myślisz, że człowiek który chce wejść na jezdnię jak jadą 70 km/h to nie wejdzie bo się mandatu stuzłotowego boi?

ps. ty traktujesz ludzi jak cała ta socjalistyczna banda twój PIS i te całe POSLDPSLTR czyli jak bydło i niewolników. Wydaje ci się, że ludzie są na tyle głupi, że jak nie będzie mandatów za przejście na czerwonym, to będą wchodzić pod koła samochodów... logika wyśmienita

A ty jesteś jeszcze głupszy niż ustawa przewiduje.

Oczywiście, że ma szansę, trzeba wierzyć
Osobiście ten pomysł mi się bardzo podoba jak również ten, że we własnym samochodzie jestem JA panem i władcą i żaden urzędnik nie będzie mi kazał i innym pasażerom MOJEGO samochodu którym JA!! nie kazałem zapinać pasów pod groźbą haraczu mandatowego.

emj10- przestań człowieku manipulować ciągle tymi sondażami... wynik wyborów będzie to się dowiesz kto co ile dostał. Wklejasz tu dane na zamówienie PO czy PISu, przy których na pewno ktoś "pracował", bo taki mają interes i swoich ludzi w tych instytucjach badawczych które to robią.

Po pierwsze bez etykietek. W twoim rozumieniu mogę być nawet filoetowy. A tak poza tym to pier....cie Hipolicie. Wchodzący na czerwonym świetle jest kowalem nie tylko własnego losu, jest kowalem także mojego.
Trzeba byc chyba zakutanym korwinistą (coraz bardziej jego zwolennicy przypominają w rozmowach hung wei pingów z rewolucji kulturalnej w Chinach), zeby nie wiedzieć, że podczas hamowania kierowca może stracic panowanie nad kierownicą i w konsekwencji rozbić się na okolicznym drzewie czy latarni zabijając znajdujących się w samochodzie siebie i np. rodzinę lub ludzi na przystanku.
Dlatego pier...nie w stylu "kowal własnego losu" pokazuje tylko brednie jakimi hasełkami karmieni są przeważnie młodzi ludzie.
A tak na marginesie to nie Berkowicz jako prezydent decyduje o zmianie przepisów w ruchu drogowym. Gość pewnie zapomniał o tym powiedzieć swoim rozgarniętym wyborcom .

Cytat:
silver03- Przyjrzyj się z tyłu jak masa chłopa w kominiarkach idzie? Czyje to kibolstwo? Czyżby to tajni agenci służb milicji w szeregach niezidentyfikowanej politycznie bandytierki?
Zapewne tak, skoro wszędobylski Stonoga obecny był na marszu.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 13.11.2014 o godz. 08:31.