Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2014, 09:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I nie, nie jestem czarnowidzem. Nie chciałbym być natomiast w skórze obecnie zarządzających klubem osób (oraz przyszłych), bo czeka ich ciężka czarna robota. Trudno być nawet optymistą, że bez sypnięcia z kasy od TF cokolwiek uda się zrobić.
Owszem, kasa by miekko wyldować jest niezbędna.

Natomiast nie za bardzo wiem dlaczego mówisz że bedzie to jakaś tytaniczna praca. Robota jak robota, tyle zrobisz na ile Cię stać. W zasadzie przyjemna bo być prezesem Wisły to mocny punkt w CV. W zasadize teoretycznie chciałbym (pomijajac kwalifikacje). Ale... nie mam mentalności do takiej roboty.

Historycznie patrząc, robota u podstaw rozsypywała się poprzez wymagania stawiane przez właściciela lub konflikty z kibicami. Naszym wiekszym problemwm wydaje się być to że kazdy ciągnie w swoją stronę i nie zamierza odpuścić a wewnętrzne konflikty wygrywa się siłą lub przy wódeczce z właścicielem. Włascicielem który niby kontroluje spółkę przez RN ale w rzeczywistości kontroli nie ma. Doskonalym przykładem, poza długami, jest Czerwiński. Przyszedł rozwiązać problem, kilka razy spotkał się z SKWK, zdążył zmienić zdanie o 180 stopni i wrócił do 'nadzorowania'. W międzyczasie podpisał dokument którego na dzień następny się wyparł. I tak wygląda nadzór ze strony Cupiała.

Więc reasumując, ktokolwiek przyjdzie bedzie miał ciężko ale nie dlatego że nie ma kasy. Głownie dlatego że wejdzie w pewien układ ludzi którzy mają swoje wpływy i bez problemu moga doprowadzić do sytuacji w której zostanie zwolniony. Obraz trudności w tle dopełnia fakt że w razie problemów RN oddeleguje Czerwińskiego który problem rozwiąże niczym Machiavelli - stając za silniejszym. Do tego wisienką na torcie jest wsparcie ze strony właściela - głownie, czy nawet jedynie, finansowe.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując